Головна › Форуми › Катеринослав › Відомі і не дуже фотографії Катеринослава. Високе розділення
- This topic has 46 відповідей, 7 учасників, and was last updated 4 роки, 1 місяць тому by Олексій Адамчик.
-
АвторЗаписи
-
14.01.2019 о 01:50 #10230Олексій АдамчикУчасник
Новини на https://pastvu.com/ps?f=r!1325. Посилаються на джерело https://humus.livejournal.com/6383160.html – там дещо більше фотографій.
Гадаю, що пристані – не Катеринослав. А може і Катеринослав.
Три з мутнуватим зображенням, що потрапили на pastvu, на перший погляд також не Катеринослав (хіба що башточка – будинок на розі проспекта і Клубної до побудови банку – але навряд), але на livejournal поруч із ними лежить фотографія борошняної торгівлі Тіссена. А ось це цілком міг би бути Катеринослав. Ну, може тоді і решта звідси. Все-таки на початку ХХ століття багато чого швидко змінювалося.
Якось так із настанням нового року багато нового з’являтися стало. Нехай так і триває!19.02.2019 о 22:02 #10392Сергій МушенокУчасникДовольно большая коллекция, в основном известных, почтовых открыток.
Ссылка
Без защиты от копирования24.02.2019 о 21:56 #10439Сергій МушенокУчасник
На заднем плане перекресток с Садовой или нет? Просто более ничего подходящего в голову не приходит
Похоже что все таки наши пристани слева от моста
Мне кажется, что перекресток Широкой и проспекта, но что то смущает.
Остальные вполне возможно что там же, либо ближе к озерке.24.02.2019 о 23:32 #10450Олексій АдамчикУчасникПерша фотографія у Вашому повідомленні – це в протилежний бік між М.Грушевського і Січ. Стрільців (на підйомі – прокуратура).
Пристані: можливо; але, можливо, що й ні – придивіться, будь ласка, до вікон і дверей – вони розташовані по-іншому, але гіпотетично могли бути причини там щось перебудувати.
Четверта фотографія – воно схоже на Озерку, але будинки як раз таки не дозволяють бути Озерці. Карла Маркса, 98 – він зовсім інший. На мій погляд, це – або не Дніпро, або це – перехрестя Карла Маркса і Леніна до побудови банка, при чому, я б кожному з варіантів дав по 50 %.25.02.2019 о 00:22 #10456Олексій АдамчикУчасникДовольно большая коллекция, в основном известных, почтовых открыток.
Дякую за посилання. Бачу і звертаю увагу всіх, що воно поповнюється з часом.
25.02.2019 о 21:36 #10475Олексій АдамчикУчасник…
Мне кажется, что перекресток Широкой и проспекта, но что то смущает.
Остальные вполне возможно что там же, либо ближе к озерке.…але будинки як раз таки не дозволяють бути Озерці…
А ні! Таки Озерка. Ви, мабуть, мали на увазі, що це все на Шмідта. Вдивився я в ту башточку. Знімалося на проспекті між Пастера і Фрунзе. Тут і справді ще немає домінантної будівлі, тільки не тієї, що я гадав. Тут ще немає нинішнього Карла Маркса, 102. Ну, а Карла Маркса, 104 – взагалі безпомилковий орієнтир, – не знаю, чому я став про Леніна вигадувати. Квадратна башточка круглою здалася.
25.02.2019 о 21:58 #10476Олексій АдамчикУчасник…
Остальные вполне возможно что там же, либо ближе к озерке.Точно! Все вірно Ви кажете. Решта будинків – ліворуч від того Карла Маркса, 104, що і зараз є (де був “Буратино”). Пастера, 2 ще немає. А не впізнати Карла Маркса, 106 – одиницю собі поставив.
Три фотографії викладаю в обробці pastvu.com, торгівлю Тіссена – як на livejournal.Attachments:
25.02.2019 о 22:38 #10482Сергій МушенокУчасникНу попал я только с первой фотографией, зацепился за эту пресловутую башенку по проспекту 98. Уж очень знакомой показалась. А что меня смущало, что башенка на здании где сейчас 8-эт. угловое по проспекту 100 отличалась от других дореволюционных фото.
А по остальным фото вообще попадание весьма условное). Спасибо, что признали ул. Пастера (Провиантская тогда вроде), ее фотографий дореволюционных очень мало, насколько я видел. Поэтому эти вновь найденные будут полезным вкладом, хоть и плохого качества.25.02.2019 о 22:49 #10483Сергій МушенокУчасникА К.М. 106 дожил до наших дней с тех времен? Просто его сейчас не видно из-за облепивших киосков.
По фото с прокуратурой, долго я не верил, крутил вертел, но признаю все таки какой у Вас наметанный глаз, снимаю шляпу. Т.е. получается здание в лесах по проспекту – это оно и есть?
А перед ним поменьше здание где сейчас Репортер.
Сейчас же такой ракурс невозможно получить в принципе, другие здания и деревья этому мешают. Мне и в голову ранее не приходило, что здание прокуратуры далеко уходит перпендикулярно от проспекта, видимо не обращал внимания.25.02.2019 о 23:15 #10484Олексій АдамчикУчасникМожливо, Ви теж ще не повністю “вдивилися”, а, можливо, я не зовсім зрозумів. Проспект, 98 – за стовпом і головою правого пішохода – його майже не видно. В центрі – ріг проспекта і В. Чапленка – башта, симетрична тій, що на розі з Широкою (Кн. Ольги) і яку ми бачимо вже погано між головами двох правих пішоходів.
І з кіосками я не зовсім зрозумів, – кіоски – вони позаду Карла Маркса, 106, на Пастера. А сам будинок – це хлібозавод (колишня фабрика) – один з настаріших в місті.
Так, в риштуванні – прокуратура. Також можна точно сказати, що бачимо будинок Барикадна,1 з його чергованими фронтончиками над вікнами. По Барикадній, 2 я вікна щось поки не роздивився, дах, на перший погляд, так – такий як у репортера. Але ж там ще десь мусить постати інший Барикадна, 2 – де перукарня була. Треба пороздивлятися ще, почитати хронологію будівництва цих будинків. Гадаю, така гра ракурсів.25.02.2019 о 23:31 #10485Сергій МушенокУчасникСпасибо, окончательно все разъяснили, подвел гугл, он почему-то считает что К.М. 106 – это не здание бывшей суконной фабрики, а здание далее по Пастера, д.1
Теперь все стало на свои места.
Что касается фото с башенками, да, до вашего последнего поста я все же думал, что ближайший перекресток на фото – угол Широкой и проспекта, спасибо еще раз что уточнили.25.02.2019 о 23:43 #10486Сергій МушенокУчасникКстати,
здание окружного суда (просп. Карла Маркса, 38) было торжественно заложено 2 (14) июня 1896 г. и завершено осенью 1898 г.
Т.е. имеем примерную дату фото.
И еще в деталях фото можно рассмотреть скульптуру, похожую на эту
26.02.2019 о 00:15 #10490Олексій АдамчикУчасникТобто – ХІХ ст. Трамвай є, будівництво, мабуть, завершується – швидше за все, 1898 р. Скульптура, як на мене, то це вона й є.
26.02.2019 о 00:56 #10492Сергій МушенокУчасникНа всякий случай, обе башенки, насколько же они все таки похожи)
Attachments:
26.02.2019 о 01:53 #10494Олексій АдамчикУчасникЩодо Барикадної, 2 і Карла Маркса, 38 – там все в ці роки будувалося. Будинок з т. зв. Репортером ми бачимо в його ранньому варіанті – без прикрас.
http://tfde.dp.ua/%D0%91%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B0,_2 -
АвторЗаписи
- Вибачте , ви повинні увійти в систему , щоб відповісти в темі .