Цікаве про м. Дніпро

Ви читаєте

Редкие фотографии Екатеринослава

Цікаве про м. Дніпро

Головна Форуми Катеринослав Редкие фотографии Екатеринослава

Перегляд 15 повідомлень - з 16 по 30 (всього 184)
  • Автор
    Записи

Надаю свій варіант. З подивом бачу, що труба ще існує. Що за каланча я не знаю, але навряд чи пожежна команда була тоді на просп. Свободи, 136. Вона взагалі навряд чи була навіть у завода. Гадаю, що до революції, крім теперішніх № 1 і № 2, в місті пожежних команд не було. Але пошукати каланчу на інших фотографіях – гадаю, не безнадійний варіант.

Спасибо, не понимаю как я сам трубу не заметил, наверное смотрел ближе. Выходит, направление съемки я выбрал примерно верное, а вот точка съемки неужели так далеко от церкви находится? Поле пшеницы, или что там растет, действительно можно объяснить глянув на карту 1915 г. Там примерно в том месте были пахотные поля.Да, пожарных частей на тот момент было всего две в городе, так что вариант с пр. Свободы 136 отпадает точно, да и эта пожарная часть гораздо левее находится. Я вот думаю, может то и не каланча, а сторожевая вышка или наблюдательный пост, все может быть.

Це приблизна побудова. Там зачепитися б за якийсь далекий об’єкт. Я спеціально спочатку побудував свій кут, а потім подивився Ваш. На Вашому я не знайшов якоїсь невідповідності фотографії. Пропоную вважати, що істина десь посередині.

Интересно место съемки этой фотографии. На первый взгляд все просто, гадать нечего, подпись все объясняет. Но где точка съемки? Крутил и так и этак фото, у меня версия, что снято с Полицейской, на переднем плане здание 1-ой пожарной части, за ним каланча, которая была на старом здании Думы. А на заднем плане проспект. Но как тогда объяснить подъем к переднему краю фото? Или нет подъема? Или вообще не наш город, а на подписи ошибка? Немного фото затемнил.
    Да, взял со страницы Елены Присягиной в ФБ.

Сергію! Певна річ, це – не Дніпро. Спробуйте щось викрутити з Катеринодара, але й це не дуже ймовірно. Я не бачу, що тут пояснює підпис. Підпис – це відверта помилка. Саме вказання на будівлю “Управа”, Ви часто бачили таке вказування на Катеринославську Думу? А от у Катеринодарі – там справді будівля управи, і навіть щось на кшталт каланчі на ній є, але сам будинок і місцевість, на жаль, не схожі.

Спасибо за ответ, не зря я сомневался. Что касается Управы, как раз встречал часто, в этом здании располагалась и Дума и Управа. Даже улица Исполкомовская одно время носила название Управская. Так что именно эта часть не смущает, а вот все остальное…

Таке трапилося: https://meshok.net/, лот № 116415864.

Attachments:

Жилой застройки практически не видно, как будто это вовсе и не проспект Пушкина. Просматривается все очень далеко.

Можливо, це – господарство військових. А житло, можливо, вже й є праворуч за кадром.

Микола
    Учасник

Хоч і не фото.

Attachments:

Дякую! А чи не вказано рік, чи які там обставини, пов’язані з зображенням на гравюрі? Я, просто, щоб зрозуміти, чи можна тут шукати реальності міського пейзажу?

(Дозволю собі не за темою: там на pastvu.com – то не басейн, то критий манеж чи великий спортзал. І дуже дякую за джерело).

Микола
    Учасник

Дякую! А чи не вказано рік, чи які там обставини, пов’язані з зображенням на гравюрі? Я, просто, щоб зрозуміти, чи можна тут шукати реальності міського пейзажу?

(Дозволю собі не за темою: там на pastvu.com — то не басейн, то критий манеж чи великий спортзал. І дуже дякую за джерело).

Перепрошую за несвоєчасну відповідь.
    Та гравюра зовсім не згадується в тексті. Просто наведена як ілюстрація.
    Якийсь із описів губерній Російської імперії (на жаль, не зберіг джерело).

Микола
    Учасник

Трохи інформації, пов’язаної з О.Полем
    https://dlib.rsl.ru/viewer/01003730391#?page=7
    де згадується, у тому числі, й таке:
    – музей ім. Поля
    – пам’ятник О.Полю на Криворіжжі
    – про поховання О.Поля на Севастопольському кладовищі
    Відповідно, зображення:
    – візит царя Миколи 2 до музею ім.Поля
    http://elib.shpl.ru/ru/nodes/13090#mode/inspect/page/39/zoom/4

Микола
    Учасник

Пам’ятник О.Полю на Криворіжжі
    http://elib.shpl.ru/ru/nodes/13090-vyp-10-1915#mode/inspect/page/391/zoom/4

Перегляд 15 повідомлень - з 16 по 30 (всього 184)
  • Вибачте , ви повинні увійти в систему , щоб відповісти в темі .