Цікаве про м. Дніпро

Ви читаєте

Дома Екатеринослава

Цікаве про м. Дніпро

Дома Екатеринослава

Дома Екатеринослава

Головна Форуми Катеринослав Дома Екатеринослава

Перегляд 15 повідомлень - з 1 по 15 (всього 26)
  • Автор
    Записи
    misskapriz
    Учасник

Прошу подсказать!
    На сайте днепровской панорамы нашла фото/открытку.
    Подписано перекрёсток ул.Широкой и Проспекта
    Это дом,который находился там до дома Зильбермана? (сейчас ул.Горького/княгини Ольги,2)
    Или это совершенно другое строение?
    Заранее спасибо

Тільки зараз помітив Ваше повідомлення.
    Це – з протилежної сторони Широкої. Вид вздовж проспекта. Зараз тут Дм. Яворницького, 100.

misskapriz
    Учасник

Олексiю,дуже дякую за відповідь!

На сторінці Олени Присягиної https://www.facebook.com/groups/421334225037372/?ref=direct Сергій Чигвінцев поставив цікаве питання щодо будинку на дореволюційному фото на Каміннях.
    З величезною впевненістю (просто там більше немає будинків з саме так розташованим дахом) запропоную наступний варіант. Для наочності пропоную звернутися до аерофотознімку 1918 року (просто фантастика, які у нас в розпорядженні є матеріали!):
    Також позначив згадуваний там в коментарях будинок Кам’яна, 17.

Upd: Бачу, що з дахами 3 і 4 поспішив – їх не буде видно. Але все ж будинки 1, 2 – саме ті – інших нема. 3 і 4 або треба шукати в тінях, або чомусь їх у 1918 році нема. Зараз буду думати. Пропоную також подумати усім читачам.
    Upd. 2: Приношу великі вибачення за поспіх. Правильно так, як на третьому скріншоті – це справді вид саме від саду Потьомкіна. Будинок 2 – звичайно, слабке місце цього варіанта, але все ж таки висловлю тепер величезну впевненість в цьому варіанті. В 1944 році цих будинків не було.

Приєднуюсь до подяки Едуарду Морозову за відповідь, але я все ж таки впевнений у своїй версії. В принципі, той, дореволюційний, будинок ми позначаємо з різницею у півтори ділянки, але все ж різниця є; а головне, що самого будинку – я ввавжаю – ні там, ні там вже немає. Тінь – то від якогось елементу рельєфу, в крайному випадку від споруди висотою з “будинок 2” в моїх позначеннях.
    Щодо 17-го будинку, то точно нумерацію ділянок на Кам’яній я, звісно, не знаю, але там, де Е. Морозов вказує 17-й будинок, в 1965 році вже нічого не було, а місце це знаходиться ближче до парку, ніж навіть 19-а ділянка (в 90-х).
    Окремо хочу зазначити, що на знімку 27.09.1943 р., хоч там і погано видно, схоже на те, що справді – всі будинки ще цілі – доходжу висновку, що зруйновані вони під час звільнення.

misskapriz
    Учасник

Олексію, в мене до Вас є одне запитання стосовно однієї книги про Єкатеринослав,можливо у Вас є якась інформація, але щоб не порушувати нічиї авторські права, прошу Вас відгукнутися на мою електрону адресу margosha@email.ua
    заздалегідь дякую!

Алексей,подскажите,что за здание по проспекту,Пайторг узнаю,это здание нет,оно наверное не сохранилось?Или оно не на проспекте?

Attachments:

У 1943-му розбомбили чи спалили. На проспекті, за один будинок до Ширшова.

Ну спасибо,так спасибо Алексей,не думал,что вы продублируете дом фотографией из немецкой хроники

Алексей,фото взято из справочника “Вся Екатеринославщина” 1926г.,это здание наше или из другого города губернии

Алексей,сброшу еще несколько фото,посмотрите пожалуйста-это наши здания или других городов

еще пару фоток

и еще одна

Перше – Фучика, 23, зберігся. Друге – середина квартала між Червоною і Короленка. Третє, шосте – видимо, Мелітополь. На місці четвертого – була первісна частина “Дитячого світу” (не “Пайторг”). На місці п’ятого – просп. Дм. Яворницького, 104.

Перегляд 15 повідомлень - з 1 по 15 (всього 26)
  • Вибачте , ви повинні увійти в систему , щоб відповісти в темі .