Цікаве про м. Дніпро

Ви читаєте

Фотографии города 20-х – 30-х годов

Цікаве про м. Дніпро

Головна Форуми Дніпропетровськ: період до Другої Світової Фотографии города 20-х – 30-х годов

Перегляд 15 повідомлень - з 16 по 30 (всього 459)
  • Автор
    Записи

Единственное что нашел, фото балки с привязкой к местности, которое сам когда-то давно выкладывал здесь https://gorod.dp.ua/photo/fullpic.php?id=79999&gaz_author_id=268330
    Возможно 2-эт. дом на заднем плане общий для 2-ух фото?

Attachments:

Ви там питаєте про час знімання. Звідки взяв – не пригадаю, але у мене цей файл лежить серед фотографій воєнного часу.
    На скріншоті 1 пропоную свій варіант. Як орієнтир пропоную взяти, що на горизонті Писаржевського, 22 і 24. Але прошу поставитися з розумінням і обережністю – я під цим варіантом підписуюсь, не заперечую проти посилань на мене, але цілком припускаю, що він може бути абсолютно хибним, і моя думка може змінитися. Тут для мене є багато чого спірного (напр., та-таки двоповерхівка). І просто треба на фотографію ще добре подивитись. Це – варіант після двох днів роздивляння її. Буду дуже вдячний за критику і пропозиції.
    З цієї ж теми пропоную ще два фото і моє припущення щодо точки знімання фото 3 – німецького (з фото 2 – післявоєнним – все однозначнно, і наводжу його лише для зручності орієнтування). Знов таки, був би дуже вдячний за критику.

Также долго рассматривал оба фото. Что-то мне подсказывает, что вы правы. Потому что первым на ум пришло почему-то мнение, что это Красноповстанческая балка.
    Но т.к. заметных ориентиров на фото практически нет, к которым можно привязаться, то остается только рельеф местности. И сравнивая с аэрофото, думаю что есть большое сходство, но 100% уверенности конечно нет. Поэтому и не возьму на себя ответственность комментировать на ФБ от вашего имени. Тем более, что торопиться тут некуда, а там возможно всплывут еще аргументы.

P.S. вдруг вы возможно не знали, нажав на птичку на “легенде” карты (выделил), ее можно скрыть для скриншота.

Впевненість є. Днями завітаю на Гусенка – роздивлюся поближче виділений будинок (дякуємо Stanislav Tiger). Серед орієнтирів бачу Жуковського, 22, ще існуючий на карті (не супутнику) Google Maps, в натурі знесений, мабуть С. Кобзарем; рельєф – це також чимало; ну, і відсутність помітних – може дати інформації не менше за наявність.

Гусенка, 2 – адреса двоповерхівки. Ось вона ближче – так і стоїть через 76-77 років над балкою. З визначенням місця, знятого на фото, – все точно.

Алексей, потрясающая работа плюс, можно сказать, фотофиксация на месте, спасибо. Честно говоря, иногда не представляю как вам это удается. Наверняка количество фотографий города, которое вы пересмотрели, давно перевалило за тысячи. И странно что такой ничем не примечательный домик на самом склоне балки до сих пор живой и жилой. Возможно потому что место там “тихое”. Возможно вы все таки сами ответите на стр. Елены Присягиной? Неловко делать это за вас. Я думаю вряд ли там кто-то идентифицирует верно местность.

Да, выходит в то время балка была заселена практически полностью. Сейчас об этом там ничего не напоминает, только густые заросли и мусор, да, к сожалению балка превратилась в стихийную свалку.
    https://goo.gl/maps/X1fMihc9Xfr

Дуже дякую, Сергію, але, будь-ласка, не перехваліть. Фотографій, що я передивився, одиниці тисяч – всі вони з’явилися завдяки інтернету в останні років 10-15 (до речі, Ви ж теж доклали до цього руку), і це все – ті фотографії, що плюс-мінус бачили всі, хто цікавляться. Місто моє рідне знаю справді непогано, хоча й не все – є великі частини, що знаю дуже поверхнево.
    Я б із задоволенням відповів там, де питають, та, крім як тут, я ніде не зареєстрований; зареєструватися в соц. мережі можу ну в якомусь крайньому випадку – та й то, краще щоб можна було “відреєструватися”. Відповідайте сміливо (тим більше, що в точності визначення в даному випадку я впевнений) – мені абсолютно байдуже, буде чи не буде посилання на мене – ні в тому, ні в тому разі ніяких претензій чи образ не буде.

Я хотів за можливості заразом глянути з Виконкомівської (як дивився фотограф), поки листя не порозпускалося, – спустився провулком Гоголя в балку (от, наприклад, в цьому місці я не знаю переходи через неї, тим більше, що їх іноді можуть і перекривати домоволодіння), пішов вгору течією – переходів, на жаль, так і не побачив аж десь до Дегтярьова (але міг і пропустити – по-перше, вже сутеніло, по-друге, через гілки і річку я б в парадному одязі особливо не поліз) і на лівий берег балки так і не перейшов. Так от, це все я веду до того, що мені теж здвалося, що на воєнних фотографіях занадто густозаселені схили балки, але пройшовши там, я не впевнений, що кількість забудови там суттєво знизилась. А от деревами звичайно заросло все дно балки дуже щільно. На схилах трапляються звалища, по дну – сміття майже нема.

Мне все таки стало интересно найти современное фото для сравнения, что-то вроде было-стало, но т.к. местность специфическая и все давно заросло деревьями, то сделать это проблематично. Деревья полностью закрывают любой обзор. К счастью нашел даже лучший вариант, я считаю. Причем гугл привел меня обратно на этот ресурс). Это панорамные фото с дрона от Roman Nmsk.
    Кстати, рекомендую глянуть, кто еще не видел, панорама города 2017 г. Очень неплохое разрешение, можно долго разглядывать детали.

Сферические панорамы Днепра с высоты

Вот примерно тот же ракурс пометил, только точка съемки немного выше, что и на фото времен войны, а может и до нее, 30 -е?

Attachments:

Були найвищими об’єктами на тій фотографії

Attachments:

Вы прям мысли мои читаете, как раз хотел те здания найти, что размытые на горизонте).
    На панораме кстати хорошо видно, что балку практически не видно, сплошной зеленый шатер. Поэтому тот рельеф, что на фото довоенном, не узнать.

P.S. только вспомнил, что про те два дома по Писаржевского 22, 24 вы писали изначально, когда предполагали ракурс съемки.

Повертаючись до припущення https://artkostyuk.com/wp-content/uploads/2019-03-19_214319.jpg
    По-перше, я сьогодні подивився з дамби між Чернишевського і Чкалова – це однозначно воно. Великий будинок – Виконкомівська, 57. По-друге, поки шукав фотографії балки, воно мені не трапилося. Зараз став шукати площу Островського – натрапив на балку. Верхня ліва – Троїцький базар між Червоною і Короленка (видно примітний великий будинок по Червоній); верхня права – з дамби вниз за течією; нижня права – з дамби вгору за течією. Якщо уважно подивитися, можна знайти одні й ті самі маленькі будинки на лівому схилі балки (праворуч від фотографа) на цій фотографії і на https://artkostyuk.com/wp-content/uploads/shne.jpg.

Attachments:

Алексей, если вы не против, я опять выступлю посредником, все таки любопытно где же была сделана фотография точно. Речь идет об этом фото со страницы Елены Присягиной. Вроде есть к чему привязаться, хотелось бы услышать ваше экспертно мнение.
    Неужели это действительно может быть Новомосковское шоссе, как пишут в комментариях? Что-то слабо верится, но с левого берега вообще в принципе мало фотографий.

1931 год.Наводнение на Амуре.

Я не проти, тільки за. Але з цими фотографіями не зможу допомогти, хіба тільки якась випадковість, або в цій серії є ще фотографії з впізнаваними об’єктами. Новомосковське шосе навряд чи називали б Амуром (але невідомо, до Амура фотографії прив’язав автор чи хтось пізніше). Якщо це справді Амур, я б в першу чергу шукав течією Гнилокиша. Якщо це справді 1931 рік, то, на мій погляд труби для порівняння краще шукати не на пізніших фотографіях, а, скажімо, на дореволюційних, бо 1931 рік – це в крайньому випадку самий початок індустріалізації (можна пошукати історію заводів, в які роки вони розбудовувалися). Але, мені здається, надій дуже мало.
    А, ще варіант, на сторінці у О. Волока (https://www.flickr.com/photos/152784923@N05/albums/with/72157685728555233) з’явився довідник 1938 року – можна спробувати там пошукати громадські заклади (мені воно не так школу, як лікарню чи пошту нагадує).

Перегляд 15 повідомлень - з 16 по 30 (всього 459)
  • Вибачте , ви повинні увійти в систему , щоб відповісти в темі .