Цікаве про м. Дніпро

Ви читаєте

Фото з різних джерел

Цікаве про м. Дніпро

Фото з різних джерел

Фото з різних джерел

Перегляд 15 повідомлень - з 61 по 75 (всього 481)
  • Автор
    Записи

Ні-ні, це 10-та лікарня, колишня і майбутня Успенська церква. У німців там, схоже, теж щось медичне було.

Точно, спасибо за поправку, спешка в таких вопросах ни к чему. А ведь похожи здания, но весь вопрос в деталях)

Можливо, хтось допоможе зрозуміти: що це за баню я виділив на першій фотографії, і де вона на аерофотознімку 1941 року і на другій фотографії???

Современный адрес здания Святослава Храброго (Чкалова) 11
    По второму фото боюсь ошибиться, с точки съемки до него далековато.

Коли ті фотографії поз’являлися, у мене воно ніякого подиву не викликало, – вирішив, що над Чкалова, 11 ще з дореволюційного часу була та баня. Зараз розгледів, що вона власне не над Чкалова, 11, а позаду нього. Але на інших джерелах я її не бачу, при тому, що якщо ми її так бачимо знизу, через верх високого будинку Чкалова, 11, то вона має бути вищою за нього поверхи на два. Не маю жодного пояснення цій бані!
    Ну, а поліз я ворушити ті фотографії, сподіваючись знайти щось на підтвердження або спростування припущення щодо місця знімання наступної фотографії (теж вже майже рік, як вона з’явилася).
    Методом виключення доходжу висновку, що, якщо це – Дніпропетровськ, то тільки перехрестя Артема – Чкалова. Тепер гадаю, так має тут бути видно ту баню (якщо це таки Артема – Чкалова), чи ні?

Правда когда здание башенку потеряло, и есть ли она еще на аэрофото 41 г., не уверен. На заднем плане угловое здание Святослава Храброго (Чкалова) и Сечевых стрельцов (Артема) с адресом Сечевых стрельцов (Артема) 22.
    https://goo.gl/maps/GkRvmZ2oSbU2

Насчет последнего фото, берут сомнения, что это Чкалова-Артема, т.к. трамвайные пути слишком близко расположены к зданию.

Так та фотографія ж (зі Святослава Хор.) і є 1941-42 року. Схоже, що Ви вірно баню вказали (стрілкою). Мені здавалося б, що вона має бути суттєво більшого розміру, але, можливо, я якось не можу вірно “сфокусуватися” щодо розташування її відносно даху. А ще на італійському фото я чомусь “західний” димар (чи ветиляційний канал) бачу, а “східний” – ні (їх також видно на аерофотознімку).

Про размер башенки на аэрофото у меня тоже мысль возникала, что как-то она маловата.

Помню что точно видел фото в стиле “было-стало”, сделанное на основании вот этой фотографии периода оккупации, но сейчас не могу найти. Может у кого оно сохранено?

Attachments:
    Attachments:

Спасибо Алексей, такие качественные работы все таки нужно сохранять.

Робото, безумовно, дуже якісна. Але не все можливо відтворити достеменно – інша оптика, недоступність точки, де стояв фотограф. Будьте обережні – в реальності і на воєнному фото трамваї не перекривають проспект.

Да, спасибо за замечание, присмотрелся и вижу, что первый трамвай как раз стоит перед указателем, который в свою очередь расположен перед проспектом, верно?
    Но думаю это автору простительно. Тут главное что снимок передает сам контраст между разрухой войны и теперешним состоянием.

Мені здається, що вказівник вже через дорогу – на бульварі.
    Автору дуже дякуємо.

Нашел на ФБ у Александра Волока, ранее не видел.
    Сгоревший пассаж, к сожалению не тот.

Перегляд 15 повідомлень - з 61 по 75 (всього 481)
  • Вибачте , ви повинні увійти в систему , щоб відповісти в темі .