Цікаве про м. Дніпро

Ви читаєте

Фотографии города 1950-1991

Цікаве про м. Дніпро

Головна Форуми Радянський Дніпропетровськ Фотографии города 1950-1991

Перегляд 15 повідомлень - з 31 по 45 (всього 1,369)
  • Автор
    Записи
    Артем Костюк
    Хранитель

Читатель прислал две семейные фотографии, снятые в районе Крестьянского спуска:

В почте он был подписан как Антон, если важно указать больше данных или авторство – скажите мне какие

Точное место съемки на Гугл-панорамах: https://www.google.com/maps/@48.4469861,35.0706381,3a,75y,326h,92.19t/data=!3m6!1e1!3m4!1sG26tIg19X_XF9ci1PJWHow!2e0!7i13312!8i6656

Артем Костюк
    Хранитель

Первые девятиэтажки в городе, конец 60-х:

Источник

Статья про них:
    ссылка

Артем Костюк
    Хранитель

Нурия Бусыгина предоставила этот снимок. Кто автор – не уточнила

50-е

Сомнения берут все таки, октябрьская это площадь или нет? Фото взято отсюда https://www.facebook.com/groups/421334225037372/
    1950-е годы

Тогда уж и это фото в придачу оттуда же, но тут я почти уверен, что собор не “наш”

Я б очікував на Жовтневі площі такого пам’ятника http://www.itogi.ru/7-days/img/655/I-01-TEMA-urupinsk-f19_640.jpg – з книгою. Але, все ж таки, мабуть, це Жовтнева площа. Будинок на задньому плані, звісно, мало нагадує нинішню шестиповерхову вежу Соборна площа, 7а, але напрямок чітко співпадає, хтозна, як вона виглядала після війни. Але, звичайно, головне – це будиночок. Він – ну точно такий, як будиночок на місці, симетричному відносно осі собора. Гадаю, цілком ймовірно, що їх було два, а от щоб такі однакові будиночки були в різних місцях – малоймовірно.
    Щодо другої фотографії – повністю Вас підтримую. Мало того, що дзвіниця інша, там і крізь дерево видно, що над базилікою (чи як правильно?) кілька куполів.

А ось вони – обидва будиночки.

Спасибо, как всегда расставили все по местам.

Вважаю, дуже цінна фотографія, бо, здається, досі не спливало фотографій цього пам’ятника.

Да, также не встречал, сколько же всего было памятников Сталину в городе? Наверное и не сосчитаешь. И сколько же еще ценных снимков пылятся в семейных архивах.

На фейсбуці Сергей Мушенок запитує з приводу напису “Аврора” на відомих фотографіях ресторану в парку Шевченка.
    Дозволимо собі втрутитися і спробувати відповісти за допомогою путівників “Дніпропетровськ”. Путівник 1956 року – не єдине джерело, де згадується ресторан “Аврора”. Конкретно я їх не пригадаю, але такі мені точно зустрічалися, можливо, це газети.
    На жаль, дата перейменування ресторана мені невідома.

Спасибо за информацию, ваш ответ мне нравится куда больше.

Вкотре за відповідь не за місцем запитання приношу читачам найглибші вибачення (без надії на виправлення) і окремо – Олені Присягиній.

На https://meshok.net/?pp=100&search=%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA&sort=end_date&str=36&way=asc можемо побачити серію з шести фотографій, серед яких є фотографія, місце знімання якої з’ясовують читачі. Маю впевненість (був би радий помилитися), що в цій серії лише одна фотографія – будинка Інженерна, 1 – з Дніпропетровська. Будинки на решті знімків і будинки 12-го квартала по вулицях Дніпропетровській і 152-ї дивізії, а також будинок просп. Воронцова, 5 побудовані за варіаціями одного і того самого проекту, але, все ж таки, вони всі різні, і на фотографіях – не Дніпропетровськ.
    Фотографію з Дніпропетровська наводжу тут.

Щодо парка Чкалова. Придивіться, будь ласка, на лавки, ліхтарі – це 60-ті роки ХХ ст. Планування добре видно на аерофотознімку 1965 року.

Ну, і зовсім не з цієї теми – про дореволюційну дзеркально відбиту фотографію з візниками на фоні Покровської церкви. Давно ходить вона інтернетом, і все ніяк її не “перевернуть”. Подивіться, будь ласка, на неї правильно, і всі протиріччя зникнуть. І, до речі, от на цьому – “правильному” – знімку справді справа за кадром в’їзд на Старий міст.

Я знал, чтобы не обойдете вниманием этот снимок с неизвестным жилым домом). Не мог ли он быть разрушен в войну?

За парк спасибо, поторопился с выводами и не учел детали.

По церкви, давно знал, что фото отзеркалено.

Перегляд 15 повідомлень - з 31 по 45 (всього 1,369)
  • Вибачте , ви повинні увійти в систему , щоб відповісти в темі .