Цікаве про м. Дніпро

Ви читаєте

Фотографии города 1950-1991

Цікаве про м. Дніпро

Головна Форуми Радянський Дніпропетровськ Фотографии города 1950-1991

Перегляд 15 повідомлень - з 1,036 по 1,050 (всього 1,369)
  • Автор
    Записи

Ні, так просто тут не вийде. Приблизно щось воно, але не зовсім. Треба ще подумати.

У вікні бібліотеки вони стояли, чи що? От кіно! Знов-таки, ще й парканчик той їм пришпандьорили…
    Але виходить, що у вікні! Хе-хе!
    P. S. Може, то – перші автомати у місті?
    P. P. S. І так, я погоджуюсь, що на К. Маркса, 111 дуже схоже – дякую, Володимире! Але, все ж, це – Московська, 1.

У вікні бібліотеки вони стояли, чи що? От кіно! Знов-таки, ще й парканчик той їм пришпандьорили…
    Але виходить, що у вікні! Хе-хе!
    P. S. Може, то — перші автомати у місті?
    P. P. S. І так, я погоджуюсь, що на К. Маркса, 111 дуже схоже — дякую, Володимире! Але, все ж, це — Московська, 1.

Алексей,ну вам я доверяю больше чем себе,смущали меня окна за автоматами,ну и следы на асфальте,думал рельсы с поворотом на Шмидта(если это рельсы,а не мираж)

Ні, все одно до пуття поки що не збагнув.
    Моя уява весь час малює отой еркер (чи як правильно – не знаю). Але то не він. Але щось же там є. Ніби той еркер до землі подовжено.
    Ні, треба ще думати.
    Перепрошую дуже!

Ні, все одно до пуття поки що не збагнув.
    Моя уява весь час малює отой еркер (чи як правильно — не знаю). Але то не він. Але щось же там є. Ніби той еркер до землі подовжено.
    Ні, треба ще думати.
    Перепрошую дуже!

тогда будем все думать,эркер правильная трактовка того выступа,будем искать

Сергію, а що за книга мається на увазі, чи не відомо?

Точное название книги к сожалению неизвестно. И должна же быть привязка к парку или скверу хотя бы, если автор уж совсем не напутал.

AlexV777
    Учасник

Пани Елена иногда, скажем так, выдумывает.

Все-таки не Московська. Але знайшлося. Ми викрутимо у будь-який бік, як циган сонце (або сонцем).
    Автомати – від кафе “Морозиво” біля “Дитячого світу”. Ліхтар, на мою думку, ще на тому ж боці Ширшова, так би мовити. https://www.google.com.ua/maps/@48.4638626,35.0480223,3a,41.3y,113.59h,100.8t/data=!3m6!1e1!3m4!1s8Op7wAIkAf-uQJIlGS03RA!2e0!7i13312!8i6656?hl=uk.
    P. S. Там, здається у коментарях хтось щось подібне припускав.
    P. P. S. Ну так, Ігор Рувинський. Дякуємо йому й запитуємо себе: чому б уважніше трохи не бути? Тільки Дм. Яворницького, 55, на мою думку не будується, а вже збудовано.
    P. P. P. S. На ліхтарі я не наполягаю – може він вже й через Ширшова стоїть, просто на фото не потрапив. А може навіть, це той, що потрапив.
    P. P. P. P. S. І рейки Володимир там чітко розгледів.
    P. P. P. P. P. S. Сергію, хіба що рештки сквера на Центральній площі або бульвар проспекта (якщо піде за парк).
    Дуже перепрошую за ці “P. S.”!

ну слава богу разобрались с этими автоматами,я смотрю там и людей много,в этом месте-все собрались у автоматов или там тоже что-то из питного?Или к переходу приготовились,но слева все же людей больше,чем справа перед переходом

Интересно конечно, зачем прятать автоматы за такой непростой скажем оградой.
    И я до конца честно говоря не понял, автоматы на фото стоят рядом с углом проспекта 46? Или возле Детского мира возле кафе напротив через Ширшова? По мне так первый вариант. Тем более на этом углу тоже была кафешка, какая именно не разглядел.
    http://i.piccy.info/i9/4757397cfe1717a8307b89e4fd5cca85/1625594689/530389/1433908/30871470027_Perekrestok_prospekta_Karla_Marksa_y_Karla_Lybknekhta.jpg

может ограда была на все кафе,а автоматы просто всунули на свободное место

Может, хотя и для кафе добротная слишком ограда как по мне.
    Вот еще хорошее фото, правда раньше чем нужно, но фонарь именно тот еще.
    А автоматы видимо появились нач. 60-х только.

ну в конце фото ребристая колонна была-может и там или вид на угол 46 дома от детского мира,но рельсы то вроде я увидел между людей,то получается возле Детского мира,а ограды они не везде были сплошными,на фотах 50-х они даже аллеи на проспектах ,на некоторых участках только обрамляли метровымы заборами в конце аллеи ,буквой “Г”-поперек онной,как бы делая ворота на аллеях,даже в фильме “У Тихой пристани” на перекрестке с Филосовской,там аллею обрамляем кусок ограды поперек Пушкина,ну вы поняли,может и там пару кусков по бокам буквой “Г”,а у нас возникает иллюзия,что оградили автоматы,но это только мое предположение,а как оно было на самом деле,я к сожалению-тогда не родился,нет- может и родился,но помнить я стал лет через семь от роду.

Ні, Сергію, автомати там, де кафе “Морозиво”, як Ви пишете, через Ширшова. Володимир нам же ж вказав на рейки. Гра ракурсів і двовимірної передачі тривимірного світу.
    Назва кафе у буд. 46 – “Дружба”. Було ще на нашій пам’яті (поруч із ним ще одне – “Біля самовара”).
    Парканчик був все ж елементом оформлення сквера Центральної площі і, на мою думку, існував там ще до автоматів. Придивіться будь ласка, ось він іде:

Attachments:

Да, ограду увидел, спасибо. Но я все равно до конца не сложил пазл. А эркер здания слева на заднем плане на искомом фото тогда чей?

Перегляд 15 повідомлень - з 1,036 по 1,050 (всього 1,369)
  • Вибачте , ви повинні увійти в систему , щоб відповісти в темі .