Головна › Форуми › Дніпропетровськ у період німецької окупації › Нові фотографії з Ebay
- This topic has 916 відповідей, 16 учасників, and was last updated 9 місяців, 3 тижні тому by Горлов Владимир.
-
АвторЗаписи
-
28.04.2021 о 06:58 #18577Роман БугайченкоУчасник
Дякую Сергію і Олексію за визначення. Цікавий ребус. Наведене друге фото Червоноповстанської балки згадував. Але вірно сказано, що ракурс непростий для уявлення. Прив’язка чудова.
28.04.2021 о 07:13 #18578Роман БугайченкоУчасникЩе одне фото вокзалу, нічого особливого. Хіба що звернув увагу на цікаву за формою конструкцію освітлювальних фонарів на привокзальній площі.
Attachments:
28.04.2021 о 09:35 #18581Олексій АдамчикУчасникТак, такі ж ліхтарі, як у парках Чкалова і Шевченка.
А ще трамвай – один з останніх, рух яких припиниться у лютому, а ще якийсь вказівник на тлі першого вагона, а ще гучномовець на оригінальному кронштейні на “центральному” стовпі, а ще обов’язково я чогось не помітив…28.04.2021 о 09:45 #18582Роман БугайченкоУчасник#аще – був би цікавий розділ )))
03.05.2021 о 15:25 #18632Олексій АдамчикУчасникЯ ще раз звертаюся до співробітників ДНІМ: прошу терміново опрацювати можливість встановлення реальної долі екіпажа І. Т. Вдовенка і докласти усіх зусиль до її встановлення. Все одно, питання це вже нікуди не подінеться. Набагато краще, щоб це зробили спеціалісти, до того ж з державної установи. Тим паче, що поза всяким сумнівом інші державні установи – російські – вже роблять усе, щоб реальна доля членів екіпажу ніколи не з’ясувалася.
І дату народження І. Т. Вдовенка треба встановити, а то навіть цього точно не відомо!03.05.2021 о 15:57 #18633Олексій АдамчикУчасникНе можу не продублювати фотографію, розміщену на райберті користувачем dmi3 https://reibert.info/members/dmi3.40489/ (дякую йому!).
Якщо хтось може, допоможіть, будь ласка: до німців Вдовенко мав потрапити на плацдармі у період 25.08 – 1.09 (це мій висновок з того, що його сфотографували на переправі військовослужбовці 13 протитанкового дивізіона, які були на плацдармі лише у цей період). На цій же фотографії ми бачимо військовослужбовців Люфтваффе, наскільки я розумію. Чи правий я? Якщо так, то що, на плацдармі були й Люфтваффе? Чи танкісти-артилеристи могли передати Вдовенка льотчикам?
Про джерела походження або якісь супутні матеріали до цієї фотографії соромлюся й запитувати.Attachments:
03.05.2021 о 16:33 #18636Горлов ВладимирУчасникНе можу не продублювати фотографію, розміщену на райберті користувачем dmi3 https://reibert.info/members/dmi3.40489/ (дякую йому!).
Якщо хтось може, допоможіть, будь ласка: до німців Вдовенко мав потрапити на плацдармі у період 25.08 — 1.09 (це мій висновок з того, що його сфотографувавли на переправі військовослужбовці 13 протитанкового дивізіона, які були на плацдармі лише у цей період). На цій же фотографії ми бачимо військовослужбовців Люфтваффе, наскільки я розумію. Чи правий я? Якщо так, то що, на плацдармі були й Люфтваффе? Чи танкісти-артилеристи могли передати Вдовенка льотчикам?
Про джерела походження або якісь супутні матеріали до цієї фотографії соромлюся й запитувати.но тут он уже после переправы,и рукав уже подрублен,не порванный как на переправе и повязки уже цивилизованные,скорее всего артилеристы его передали летчикам,возможно и переправа была последняя инстанция перед летчиками
03.05.2021 о 16:42 #18637Олексій АдамчикУчасникЯ більше схиляюсь, що так просто ніхто б полоненого не віддав, може у льотчиків було багато запитань до радянського офіцера-льотчика, і їм надали полоненого для допиту.
Ну це так, мої примітивні вигадування.03.05.2021 о 18:19 #18640AlexV777УчасникЯ ще раз звертаюся до співробітників ДНІМ
Можна ще в Спортлото тут написати – той же ефект. То треба ножками і під розпис їм листа писати.
03.05.2021 о 18:40 #18641AlexV777УчасникОсь що каже ОБД меморіал
https://obd-memorial.ru/html/info.htm?id=1010197Attachments:
03.05.2021 о 18:51 #18643Олексій АдамчикУчасникТа зайти-то до музея не важко. Я ж гроші на це дати не можу. Я пропоную, щоб музей вийшов до власника (держави) як би з їх ініціативою. Причому терміново.
В принципі, за відсутності наукового інтереса істориків результат роботи “з-під мого як заявника примусу” буде відповідним. Просто на мій простецький погляд, чим же ще займатися, як не такими питаннями. Хоча, маю визнати, що може таке бути, що всі відомості про наших полонених у Москві, і так можна зайти у тупик.
Але зацікавленість у відновленні істини має бути. Я вірю, що така зацікавленість властива нашим спеціалістам. Готовий визнати, що таке, що нас не читають, також може мати місце.03.05.2021 о 19:03 #18644Горлов ВладимирУчасникЯ більше схиляюсь, що так просто ніхто б полоненого не віддав, може у льотчиків було багато запитань до радянського офіцера-льотчика, і їм надали полоненого для допиту.
Ну це так, мої примітивні вигадування.чего же выдумки,так часто было,могли и допросить его и предложить в виде мишени полетать,летчики в плену пользовались спросом как и танкисты,их часто использовали ввиде целей,на которых тренировались
03.05.2021 о 19:05 #18645Олексій АдамчикУчасникОсь що каже ОБД меморіал…
Так, це офіційна картина.
На мій, знов-таки простецький, погляд, до отримання нашими за результатами перемоги німецьких документів, у нас справді не знали реальної долі екіпажа. Цю офіційну картину, знов на моє розуміння, побудовано на свідченнях командира тієї ланки бомбардувальників (чи як правильно – не знаю) по поверненню з цього завдання. Можна сподіватися, що у тих німецьких документах наші просто не докопалися до кожного конкретного військовополоненого, і до появи фотографій іншої правди, крім офіційної, не існувало. У іншому випадку, якщо до цього докопалися вже давно, то, значить, свідомо вирішили не змінювати тієї офіційної правди. Відповідно, відновлення справжньої правди ускладниться на порядки.03.05.2021 о 19:17 #18646Горлов ВладимирУчасникОсь що каже ОБД меморіал…
Так, це офіційна картина.
На мій, знов-таки простецький, погляд, до отримання нашими за результатами перемоги німецьких документів, у нас справді не знали реальної долі екіпажа. Цю офіційну картину, знов на моє розуміння, побудовано на свідченнях командира тієї ланки бомбардувальників (чи як правильно — не знаю) по поверненню з цього завдання. Можна сподіватися, що у тих німецьких документах наші просто не докопалися до кожного конкретного військовополоненого, і до появи фотографій іншої правди, крім офіційної, не існувало. У іншому випадку, якщо до цього докопалися вже давно, то, значить, свідомо вирішили не змінювати тієї офіційної правди. Відповідно, відновлення справжньої правди ускладниться на порядки.да многие подвиги опускали,даже не так,какой первый подвиг проскочил первым,то и в первом ряду,точно как подвиг Гастело и не слова об экипаже,у нас в школе висели герои войны и картинка-горящий самолет,внизу цистерны-вагоны на станции и подпись-подвиг Гастело,а уже учась в техникуме,где-то прочитал в воспоминаниях,то ли летчика,то ли военкорра,что в то день(подвига Гастело)было еще точно таких же 2 тарана,но о них никто ничего не написал,так и в этом случае и памятник есть и во всех документах он погиб на переправе и даже если и дошли до истины,то в это время,никто у нас,этим (к сожалению)заниматся не будет
05.05.2021 о 14:17 #18647Роман БугайченкоУчасникце мій висновок з того, що його сфотографували на переправі військовослужбовці 13 протитанкового дивізіона, які були на плацдармі лише у цей період
Звідки у Вас інформація про походження фото? Назвіть першоджерела, які вказують на військовослужбовців 13 протитанкового дивізіона, як авторів фото.
-
АвторЗаписи
- Вибачте , ви повинні увійти в систему , щоб відповісти в темі .