Цікаве про м. Дніпро

Ви читаєте

Фотографии города 1950-1991

Цікаве про м. Дніпро

Головна Форуми Радянський Дніпропетровськ Фотографии города 1950-1991

Перегляд 15 повідомлень - з 526 по 540 (всього 1,369)
  • Автор
    Записи

Дякую, Сергію!
    Це – Шмідта – Комсомольська, без питань, а от попередня фотографія. Я щось сходу не пригадую. То, певна річ, не просп. Пушкіна. Скульптура мені нагадує піонерку з горном.

То, певна річ, не просп. Пушкіна.

Гм, потому что трамвайной линии нет?
    Честно говоря не припоминаю где у нас еще может быть такая широкая улица. Еще и возможно с бульваром посредине.

Щось неочікувано дуже важко піддаються (власне, поки що не піддаються) визначенню нетривіальні місця, де знімав Ю. Поллюль.
    Потроху почнемо. Проспект К. Маркса тут, звісно, ні до чого. Перше фото визначається неважко (ті ж таки будинки Спаська, 1). Це парапет навколо пам’ятника героям Севастопольської оборони.
    Друге – мабуть, тому, що відомо, що медінститут на Севастопольській ледь не найдовше залишався невідбудованим, мене від початку тягнуло, що на фото саме він. Але розташувати все у просторі уяви не вистачало. Нарешті розташував, а все ж простіше простого! Це два корпуси медінститута на Севастопольській. Добре видима дорога – це сама Севастопольська, вліво діагоналлю пішла Лешка-Попеля.
    Заводи й скульптура Ленін-Сталін поки не хочуть здаватися.
    І ще там парк Шевченка випадково парком Чкалова названо.
    Ну і хочеться ще раз подякувати сім’ї Поллюлів, О. Волоку, – фотографії з цього архва безумовно належать до найцінніших.

То, певна річ, не просп. Пушкіна.

Гм, потому что трамвайной линии нет?
    Честно говоря не припоминаю где у нас еще может быть такая широкая улица. Еще и возможно с бульваром посредине.

Все вірно Ви кажете. Такий (навіть ширше) бульвар (якби це був бульвар) у нас міг би бути хіба що на проспекті до прокладання трамваю. Це якийсь сквер. Хоча пару бульварів вигадати можна – типу Ю. Савченка між Комсомольською і просп. Пушкіна і площі Дем’яна Бідного. Але це все дурниці, бо там (як і на просп. Пушкіна) нема таких будинків перш за все.
    Ще цікаво, скільки бічних граней у еркера?

За Поллюля спасибо, нижнее фото с момента появления ну никак у меня не ложилось в район памятника Славы.

imperator
    Учасник

Вроде как Шмидта, но дома на заднем плане по проспекту у меня почему-то не вписываются
    https://www.facebook.com/DenysPhotoArchive/photos/p.210340883841051/210340883841051

Это отсутствие Крытого Рынка(он строится на кадре,значит это 55-56 годы) вас запутало.
    И деревьев во дворах свежеотстроенных домов К.Маркса 115-117 нет.
    Угловой со Шмидта дом вообще еще не достроен.

Просп. Дм. Яворницького. Ленін-Сталін на своєму місці. На задньому плані – Харківська, 3.
    Плакати про плани і досягнення там, видимо, стали ставити ще від часів царату.
    Цікаво, трамвайну колію розчищено? До речі, в принципі, трамвайну контактну мережу від нас ніхто не приховував від самого початку.

Алексей,на фото из парка Войцеховича виден дом,это Плеханова 28,где в войну была биржа труда?

Щодо біржі не впевнений, а управа – точно.

спасибо,Алексей все верно Управа працi

Алексей,фото осталось без ответа,женщины на лавочке,это Севастопольский парк,если да,то что за производство внизу,был там сегодня возле предпологаемых мной,построек,когда-то это был эксперементальный завод от Металлургического института на Симферопольской,окна похожи,но это все

Ні, це, звичайно, не Севастопольський парк.
    Це якийсь великий завод, швидше за все металургійної галузі. Я не можу поки що знайти і, в принципі, думаю потроху припиняти пошуки.
    Можливо, якщо у родині Поллюлів відомо, де мешкали чоловік і жінка, що для нас ліворуч, то це було б ключем до розв’язання.

понятно,Алексей,будем думать,что за завод,может вообще не у нас,жили они на Глобинской 1,но дома сейчас этого нет,на дороге к парку

Алексей,фото подписано:Гагарина,казармы,корпус V,но мне кажется,что это на стороне Феодосийской ул. или я не прав?

Так, на фото вул. Феодосіївська, але адреса усього комплекса, у т. ч. й цього корпуса – просп. Гагаріна, 26.

Перегляд 15 повідомлень - з 526 по 540 (всього 1,369)
  • Вибачте , ви повинні увійти в систему , щоб відповісти в темі .