Головна › Форуми › Дніпропетровськ у період німецької окупації › Нові фотографії з Ebay
- This topic has 916 відповідей, 16 учасників, and was last updated 9 місяців, 3 тижні тому by Горлов Владимир.
-
АвторЗаписи
-
27.09.2021 о 09:07 #19835МиколаУчасник27.09.2021 о 09:26 #19837Олексій АдамчикУчасник
Дякую за посилання! Так, U. N. I. R. R. нам відомий. Фотографії звідти ми позабирали, а до статей раніше не доходило. Ще раз дякую!
Те, що вони переправу (і цілком можливо, що обидві) удосконалили і постійно ремонтували, – поза сумнівами. Але навели їх, все ж, наші. То Кор’єре делла Сера значущості своїм додає.
Тут мене ще дуже зацікавив танк. Це перше підтвердження німецьких танків на плацдармі з джерел супротивника. Але я для себе це поки що залишаю під величезним сумнівом.27.09.2021 о 09:45 #19838МиколаУчасникЗ переправою щось схоже на парадокс “Корабель Тесея”. «Якщо всі складові частини вихідного об’єкта були замінені, чи залишається він тим самим об’єктом?»
А щодо танку. Чому б умовний Pz.Kpfw.38 (t) чи Pz.Kpfw II, які у німців у 1941 році були досить поширеними, не міг йти по цій переправі. Маса танку до 10 тон.
Питання, чи були вони в танкових частинах Клейста в тих краях?27.09.2021 о 10:03 #19839Олексій АдамчикУчасникФотографій переправи – незліченна кількість. І з плацдарма трохи є. Німецьких танків на них – немає.
27.09.2021 о 10:18 #19840Горлов ВладимирУчасникФотографій переправи — незліченна кількість. І з плацдарма трохи є. Німецьких танків на них — немає.
где вы вообще танк увидели,я уже все глаза сломал-ни черта не вижу
27.09.2021 о 10:33 #19841МиколаУчасникФотографій переправи — незліченна кількість. І з плацдарма трохи є. Німецьких танків на них — немає.
Переглянув “Журнал боевых действий Днепропетровского АУ” за серпень-вересень 1941. Бронетехніка згадується – як броньовики та танкетки. Що малося на увазі – не зрозуміло. Хоча, дійсно, це не фото танків на переправі.
Attachments:
27.09.2021 о 10:40 #19843МиколаУчасникФотографій переправи — незліченна кількість. І з плацдарма трохи є. Німецьких танків на них — немає.
где вы вообще танк увидели,я уже все глаза сломал-ни черта не вижу
https://www.unirr.it/pontieri/636-un-ponte-di-1300-metri-costruito-in-una-notte
якийсь італієць описує відновлення мосту (скоріше, наплавного) та випробування після побудови пропуском через переправу “carro armato”, тобто танку. Чи не прибріхує той італієць?27.09.2021 о 10:46 #19844Олексій АдамчикУчасникгде вы вообще танк увидели,я уже все глаза сломал-ни черта не вижу
У італійській газетній статті.
Переглянув «Журнал боевых действий Днепропетровского АУ» за серпень-вересень 1941. Бронетехніка згадується — як броньовики та танкетки. Що малося на увазі — не зрозуміло. Хоча, дійсно, це не фото танків на переправі.
В наших джерелах німецькі танки згадуються дуже активно. Тут ще обережно написано, нормально.
27.09.2021 о 10:57 #19845Горлов ВладимирУчасникА,теперь понял-в статье!
27.09.2021 о 11:20 #19846Роман БугайченкоУчасникЯкщо вони базувалися у Дніпрі (є у мене такі підозри), то фото — з Запорізького шосе:
Пане Олексій, цікаво про Ваші “підозри” трохи детальніше почути. Вони (Kraftfahr Park 621) десь позначені на вказівниках по місту, чи це якісь інші джерела інформації?
27.09.2021 о 11:36 #19847AlexV777УчасникCarro armato – може то бути бронеавтівка накшалт БА-10, БА-11? Воно б пройшло
27.09.2021 о 12:02 #19848Горлов ВладимирУчасникДякую за посилання! Так, U. N. I. R. R. нам відомий. Фотографії звідти ми позабирали, а до статей раніше не доходило. Ще раз дякую!
Те, що вони переправу (і цілком можливо, що обидві) удосконалили і постійно ремонтували, — поза сумнівами. Але навели їх, все ж, наші. То Кор’єре делла Сера значущості своїм додає.
Тут мене ще дуже зацікавив танк. Це перше підтвердження німецьких танків на плацдармі з джерел супротивника. Але я для себе це поки що залишаю під величезним сумнівом.А тут на фото это переправа на месте Центрального моста или в районе Павлова,так дом-ориентир вроде не похож
27.09.2021 о 12:47 #19849МиколаУчасникРаз вже тема зайшла за наплавні мости Дніпропетровська, то от такий наплавний мост від РККА в 1943 році.
Attachments:
27.09.2021 о 18:55 #19855Олексій АдамчикУчасникЯкщо вони базувалися у Дніпрі (є у мене такі підозри), то фото — з Запорізького шосе:
Пане Олексій, цікаво про Ваші «підозри» трохи детальніше почути. Вони (Kraftfahr Park 621) десь позначені на вказівниках по місту, чи це якісь інші джерела інформації?
Ні, все простіше. Я чомусь собі вигадав, що перше слово на звороті – “Warten”, “очікування”. Ну, якщо очікування у Дніпропетровську, то, значит, розташовувалися тут. За ідею пошукати на вказівниках дякую, бо щось схоже на цифру 621 справді виринає з пам’яті. Я був пошукав у інтернеті – взагалі такої частини не знайшов, але шукав поверхнево.
27.09.2021 о 19:27 #19858Олексій АдамчикУчасникCarro armato — може то бути бронеавтівка накшалт БА-10, БА-11? Воно б пройшло
Я також не виключаю чогось такого. Хтось би із розмовною італійською підказав би!
Але зазначу: я не уявляю собі вантажопідйомності і габаритів переправи, може там танк і пройшов би. Я просто констатую, що наші джерела навантажують переправу і плацдарм німецькими танками, а з німецьких джерел поки не було підтверджень, а фотографій все ж чимало.
Ну і плюс те, про що писав Микола: чи були у 60-ї чи 198-ї дивізій, чи дивізії Вікнг на той час танки? Хоч Вікінг і належала до танкових дивізій. У 13-ї танкової, безумовно, були, але ясно, що той невеликий її підрозділ, що закріпився на плацдармі ніхто не збирався там довго тримати і ганяти танки туди-сюди точно не став би. -
АвторЗаписи
- Вибачте , ви повинні увійти в систему , щоб відповісти в темі .