Цікаве про м. Дніпро

Ви читаєте

Нові фотографії з Ebay

Цікаве про м. Дніпро

Нові фотографії з Ebay

Нові фотографії з Ebay

Перегляд 15 повідомлень - з 841 по 855 (всього 917)
  • Автор
    Записи

1. Німецька польова пошта на території другого депо (найближчий до просп. С. Нігояна сарай).
    2. Десь поруч (вигнутий кронштейн – швидше за все, триниткова колія – і на вузькі, й на широкі вагони).
    Питання: де були усі вагони? Так, містом стояло багато, але ті, що ходовими були, – де?..

Шана й вдячність Збройним Силам України!

А чего сарай-это разве не ангар для трамваев?Уточните пожайлуста

Енциклопедія каже, що сараями називаються неопалювані господарчі споруди. У трамвайних газетах і архівних справах їх згадують виключно сараями.
    Я не виключаю, що так само називаються такі споруди і у залізничних депо.

спасибо,теперь понятно

Здається, найчіткіше наразі зображення наріжного будинку просп. Дм. Яворницького – вул. Січових стрільців? Досить-таки дивно, що такий будинок ніхто не фотографував…
    І три шедеври з вокзала.

Да уж-очень интересные фото-спасибо вам Алексей за эти шедевры.А год неизвестен?

Вокзал – явно січень-березень 1942 р.; проспект – не знаю.

AlexV777
    Учасник

Здається, найчіткіше наразі зображення наріжного будинку просп. Дм. Яворницького – вул. Січових стрільців?

Скоріш, торгівельних рядів по сучасній вулиці Січових стрільців. Там не один же будинок на фото

Олександре, я сам неясно висловлююся і часом боюся, що неточно розумію висловлене іншими. Поточнімо: на фото – проспект від сучасної вул. М. Грушевського до будинка Швидкої допомоги.

AlexV777
    Учасник

Олександре, я сам неясно висловлююся і часом боюся, що неточно розумію висловлене іншими. Поточнімо: на фото – проспект від сучасної вул. М. Грушевського до будинка Швидкої допомоги.

Не-а. Це не може бути проспект, тому що не видно будинків 49-51.
    А ото виступаюче – щось взагалі незрозуміле. І то не управа

49-51 не видно, бо вони ліворуч за кадром; то – управа; а чому ніхто не фотографував ото виступаюче – і мені геть не зрозуміло.

спасибо за ответы

imperator
    Учасник

Попробуем найти цветное фото от лета 42года на этом же месте
    Качественное и подробное и с Горсоветом

imperator
    Учасник

Не грузится оно качественное
    Есть что есть
    Но вот еще одно со стороны нынешних Алло и Алтфа-Банка

imperator
    Учасник

А вот фото 1910года рядов по Артёма(Січових стрільців)
    Эркера или того выпирающего не видно, слева остался, но дом с мезонином на углу с Шевченко – отлично, рядов по Артёма нет, все здания параллельно проспекту построены.
    Очевидно тот выступ был на “царском” доме на месте современного Яворницкого 53.

Вот оно с первоисточника, август 1943. Действительно странно почему такой внушительный и заметный эркер не попал на другие фото.

Attachments:
Перегляд 15 повідомлень - з 841 по 855 (всього 917)
  • Вибачте , ви повинні увійти в систему , щоб відповісти в темі .