Цікаве про м. Дніпро

Ви читаєте

Редкие фотографии Екатеринослава

Цікаве про м. Дніпро

Головна Форуми Катеринослав Редкие фотографии Екатеринослава

Перегляд 15 повідомлень - з 136 по 150 (всього 184)
  • Автор
    Записи
    imperator
    Учасник

Если я видел неоднократно абсолютно похожие дома в городе у нас — значит архитектор с одними и теми же выпендрасами проектировал разные по площади, этажности и форме как фасада, так и проекции дома разным заказчикам в зависимости от их сумасбродства и дохода.
    Подскажет может кто — где ещё с такими арками над окнами и кладкой ступеньками он видел такие же древние строения? Может Ворошилова, Фурманова, Чернышевского, Клары Цеткин?

Блин, этож готика, а Кирха напротив 1000 мелочей и особенно домик пастора за ней?
    А где ещё у нас менонниты фрицы жили, да и немцы богатые вообще?

AlexV777
    Учасник

«Провінційна столиця» відправляє нас на Лісопильну вул. Можна спробувати пошукати на аерофотоʼ1918.
    (Каракулі згори — мої).

Пане Олексій, як щодо сканування цієї книги? В мене вона є, але часу на неї нема, на жаль.

AlexV777
    Учасник

Если я видел неоднократно абсолютно похожие дома в городе у нас — значит архитектор с одними и теми же выпендрасами проектировал разные по площади, этажности и форме как фасада, так и проекции дома разным заказчикам в зависимости от их сумасбродства и дохода.
    Подскажет может кто — где ещё с такими арками над окнами и кладкой ступеньками он видел такие же древние строения? Может Ворошилова, Фурманова, Чернышевского, Клары Цеткин?

1. Феодосійські казарми – штаб (вул Феодосійська, за парканом не видно)
    2. Троїцька площа, 2
    3. Січових стрільців, 14
    4. Героїв Крут, 15
    І не треба так хвилюватися

В мене книги немає, то фотографія з обласної бібліотеки.
    Спробувати посканувати можна, але це буде повільно і неякісно. Ну нехай з криворукістю поборемося, але й розділення високого не буде (цифру не назву, треба експериментально визначати).

AlexV777
    Учасник

В мене книги немає

Так в мене є

Пропоную повернутися у 1919 рік.
    Хтось отаке бачив?! Це “Зоря” за 9 квітня 1978 року.
    https://www.olx.ua/d/obyavlenie/za-lennskim-planom-1969-IDGIi83.html?reason=seller_listing%7Cnormal.
    Воно, начебто, зал гімназії не зовсім схожий, але що б це ще могло бути?

AlexV777
    Учасник

Воно, начебто, зал гімназії не зовсім схожий, але що б це ще могло бути?

Зовсім не схоже – там не було різалітів.

Було. І на денікінському фото його видно, за карнизом. (Я довго не міг зрозуміти, є чи нема.)

Attachments:
    AlexV777
    Учасник

Дяка.

Зі “Звєзди” за 17 квітня 1927 року.
    Подякуймо vladislav kliuchik і Державному архіву Дніпропетровської області.
    Щось мені підказує, що Гопнер не мешкала на Гостнній, 2, як то стверджувалося на меморіальній дошці.
    За якість перепрошую!

AlexV777
    Учасник

Зі «Звєзди» за 17 квітня 1927 року.
    Щось мені підказує, що Гопнер не мешкала на Гостнній, 2, як то стверджувалося на меморіальній дошці.

Ти чого? То ж боковий корпус 2-го домоволодіння, який не зберігся. Он же ж за ним поки-що-існуючий корпус табачки видно

Так, дуже погано написав. А якщо цей будинок теж № 2, то й поготів.
    До того ж, що саме було написано на дошці, я не пам’ятаю, а фотографій текста як би й не знайшов. У краєзнавчих книжках 60-х років так і написано, що мешкала у маленькому особнячку.

Из книги Шатрова “Город на трех холмах”, так что вы правы. Табличка висела не на своем месте, возможно потому что на свое место ее уже не было возможности повесить просто).

Attachments:

Дуже дякую, Сергію!
    У “Страницах каменной книги” він припускає, що у тому ж 1917 р. вона переїхала у великий будинок, на підставі того, що у документах, які вона надала для участі у виборах в міську думу, вона зазначила адресу Гостинна, 2. Але Олександр нам усе роз’яснив. Залишаюся із думкою, що у великому вона не мешкала.
    Вам і Олександру ще раз дякую!
    А! І ще: на час написання “Страниц каменной книги” маленький будинок ще існував. І на аерофото кінця 70-х він ще є. Не виключено, що на ньому могла бути дошка. А цю повісили, коли маленький будинок знесли.
    Олександре, а Ви не знаєте, коли маленький знесли?

Перегляд 15 повідомлень - з 136 по 150 (всього 184)
  • Вибачте , ви повинні увійти в систему , щоб відповісти в темі .