Головна › Форуми › Дніпропетровськ у період німецької окупації › Фото з різних джерел
- This topic has 480 відповідей, 12 учасників, and was last updated 8 місяців, 4 тижні тому by Горлов Владимир.
-
АвторЗаписи
-
10.08.2020 о 22:38 #15361Горлов ВладимирУчасник
Можливо, хтось, як і я, пропустив це раніше.
Перша — з reibert.info, друга — з unirr.it(ну, власне, і перша також звідти).Алексей а техника поднимается с Ширшова по К.Либнехта?
10.08.2020 о 23:07 #15362Горлов ВладимирУчасниксейчас там идут раскопки и похоже фундамент церкви пока появился с правой стороны памятника обороны Севастополя
10.08.2020 о 23:51 #15366Олексій АдамчикУчасник…
Алексей а техника поднимается с Ширшова по К.Либнехта?Так, звичайно.
20.08.2020 о 00:11 #15494Олексій АдамчикУчасникЯ тут вирішив передивитися Eisenbahnstiftung.de. Нового там, здається, не додалося, але серед старого знайшлася нічогісінька сенсація.
Спочатку не про неї. Одну фотографію (перший файл) там підписано як вид зі склада Горяїнове. Але це, безумовно, ніяке не Горяїнове, бо на Горяїновому й близько ніяких лісів нема. Просто вказівку на цей склад можна побачити (якщо придивитися) на торці апаратури, тобто вона просто зберігалася на Горяїновому.
Ну а друге… Як на мене, давно таких новин не було. Хоча я далекий від думки, що ніхто такий шедевр не помітив свого часу, але, здається, широке розповсюдження фотографію не спіткало. Не міг же ж я таке забути!
Це друге фото – це липень 1943, з однієї серії з рештою відомих кольорових фотографій Вальтера Гольнагеля.Attachments:
20.08.2020 о 10:27 #15503Сергій МушенокУчасникВторое фото конечно бомба, цветных фотографий, еще и такого качества совсем немного. И да, я не помню чтобы видел его среди той серии. Спасибо, Алексей, это же базарчик возле Троицкой?
20.08.2020 о 12:47 #15511Олексій АдамчикУчасникЗвичайно, Сергію! Я б навіть сказав, що не базарчик, а майже базарище. Цікаво, він за товарообігом з Озеркою не тягався?
Мабуть у подовженні до Центральної площі восьмого трамвайного маршрута сенс таки був.20.08.2020 о 23:00 #15526Олексій АдамчикУчасникПерше вчорашнє фото знайшлося у другому екземплярі, який підписано Знам’янкою. Це схоже на істину.
Наведу ще три фото 1943 року, наскільки я розумію, з ДТРЗ (ДПРЗ), можливо, вони тоді – раніше – й були у обігу, але я не пам’ятаю – про всяк випадок наводжу їх.
Також там на сайті виправили відверту помилку. Четверте фото – Дрезден, 1944 рік. Там вулиці вказано, все як годиться, так що тепер точно.
Автор усіх – Гольнагель.
П’яте фото на сайті без вказання на Дніпропетровськ, і навіть з натяком, що це у Німеччині жінки замінили чоловіків, але мені воно щось за сюжетом і антуражем здається близьким до серії з ДТРЗ. Для порівняння шостим файлом наводжу відому фотографію.
Єдине що – це те, що весь цей ДТРЗ дуже не схожий на липень. Щоб це все було правдою, Гольнагель мав тут бувати хоча б двічі. Або RAW (EAW) Dnjepropetrowsk мав розташовуватися у іншому місті.Attachments:
23.08.2020 о 01:08 #15548Олексій АдамчикУчасникТам на reibert.info пішло певне тлумачення, що спонукало мене трохи подумати.
Щодо нижченаведеного давно виявленого фото я підсвідомо чомусь також вважав, що вони стоять внизу на вул. Червоній. Але ж собор на цьому саме фото куди вже промовистіше нам кричить, що ні – вони стоять на Червоній площі, десь отут https://oldmaps.dp.ua/?leftmap=2210841#18/48.46318/35.04451.
Колоритні такі деловари. Цікаво, як все це німець-фотограф сприймав? Не здивуюся, якщо вони так само стояли і у 1940-му році, і у 1946-му. Шкода, що у 90-х Нижньотроїцького базара вже не було. А теперішні бандюгани вже так стояти не будуть.
Що більше дивлюся, то більше вражаюся – ну персонажі просто, як для класичної літератури чи кінематографії. Найобачніший сховався, тільки ноги видно.Attachments:
23.08.2020 о 11:59 #15550Горлов ВладимирУчасникТам на reibert.info пішло певне тлумачення, що спонукало мене трохи подумати.
Щодо нижченаведеного давно виявленого фото я підсвідомо чомусь також вважав, що вони стоять внизу на вул. Червоній. Але ж собор на цьому саме фото куди вже промовистіше нам кричить, що ні — вони стоять на Червоній площі, десь отут https://oldmaps.dp.ua/?leftmap=2210841#18/48.46318/35.04451.
Колоритні такі деловари. Цікаво, як все це німець-фотограф сприймав? Не здивуюся, якщо вони так само стояли і у 1940-му році, і у 1946-му. Шкода, що у 90-х Нижньотроїцького базара вже не було. А теперішні бандюгани вже так стояти не будуть.
Що більше дивлюся, то більше вражаюся — ну персонажі просто, як для класичної літератури чи кінематографії. Найобачніший сховався, тільки ноги видно.То есть получается,что они стоят ближе к Троицкой площади ,но не на самой площади,а за домиками,которые стояли на площади не доходя к церкви(на других фото они присутствуют),потому что такой ракурс,не захватывает переднюю часть собора,значит они за домами,что стоят на Троицкой площади
23.08.2020 о 14:24 #15551Олексій АдамчикУчасникНі, вони стоять на тротуарі площі. У мене виходить, що ракурс такий:
Attachments:
23.08.2020 о 16:27 #15559Горлов ВладимирУчасникАлексей,ну тогда наверное возле этих сооружений
Attachments:
23.08.2020 о 16:52 #15561Олексій АдамчикУчасникТак, звичайно. Осі об’єктивів фотоапаратів цих двох фотографів співпадають.
23.08.2020 о 18:02 #15562Горлов ВладимирУчасникда и сооружения похожи с рифленного железа,Алексей а по поводу фоток с казненным,еще одно попалась,вроде как этот человек еще живой стоит возле капеллана,а дом тут тот же,Калинина 42?Или это другая история,хотя по фото мне кажется,что это идет подготовка к публичной казни
Attachments:
23.08.2020 о 19:18 #15564Олексій АдамчикУчасникБудинок це інший (не знаю, який саме).
Наскільки я пригадую, там підписано, що це якась меса. Більш ніж впевнений, що до страти партизанів це не має анінайменшого стосунку.23.08.2020 о 19:20 #15565Горлов ВладимирУчасникБольшое спасибо Алексей,я понял
-
АвторЗаписи
- Вибачте , ви повинні увійти в систему , щоб відповісти в темі .