Цікаве про м. Дніпро

Ви читаєте

Фотографии города 1950-1991

Цікаве про м. Дніпро

Головна Форуми Радянський Дніпропетровськ Фотографии города 1950-1991

Перегляд 15 повідомлень - з 151 по 165 (всього 1,369)
  • Автор
    Записи
    Anna
    Учасник

В цьому ж альбомі є фотографія парашутиста і парашутної вишки, яка, як на мене, відрізняється від вишки на перших двох фото.

а це точно вишка?Як на мене,це метеорологічний пристрій для визначення напрямку вітра чи щось подібне.Та й “парашутист” якийсь безтілесний )) , якщо збільшити фото.

Якщо це так, то Ваша ідея геніальна. Треба якось розібратися, що там було (чи є)? І розібратися, все-таки різні ці щогли на фотографіях чи ні? Може її там ще й міняли? І, знов-таки, одна чи дві, але на фотографіях їх майже нема.
    UPD: Ні, все-таки, одна й та сама це не може бути, бо в такому разі на фото з парашутом (чи парашут це?) ми б бачили опору ЛЕП. І ще, мені хочеться вірити, що поміж дерев проглядають арки мосту, але довести це тому, хто не захотів би цьому повірити, було б, мабуть, нелегко. Але проводи, які напрочуд добре розрізняються, промовляють, безумовно, за Комсомольський острів.

Anna
    Учасник

Треба якось розібратися, що там було (чи є)? І розібратися, все-таки різні ці щогли на фотографіях чи ні? Може її там ще й міняли? І, знов-таки, одна чи дві, але на фотографіях їх майже нема.

думаю,що це одна і та сама споруда,просто на перших фото вона у стані занепаду.Також вважаю,що проіснувала вона недовго-років 10.Цікаво було б пошукати фундамент. В одному я майже впевнена: це не парашутна вишка.Дивно було б влаштовувати атракціон біля ріки та високовольтних дротів)))

Anna
    Учасник

поміж дерев проглядають арки мосту, але довести це тому, хто не захотів би цьому повірити, було б, мабуть, нелегко. Але проводи, які напрочуд добре розрізняються, промовляють, безумовно, за Комсомольський острів.

хм,арки мосту(якщо це вони) якісь низькі.Знайшла ще одне фото вишки.Виникла думка(“в порядке бреда”): може її спорудили на період відновлення мосту?Ну там визначати несприятливі дні для будівництва?На фото міст якраз будується https://gorod.dp.ua/news/140275

upd ще маю версію,що фото з “парашутистом” зроблене в період відновлення мосту,коли нові прольоти ще не побудували,тому моста і не видно на фото.

Attachments:

Так все ж! Тепер основне зрозуміло! І де Ви тільки її взяли?! Величезне дякую за те, що навели цю фотографію! Їх таки дві, і це ніяка не вишка, а кран для будівництва мосту. Я б сказав, що і друга має якесь схоже призначення, але на https://artkostyuk.com/wp-content/uploads/36976484983_b1a7c2d04f_k.jpg видно, що вона далекувато від мосту стоїть. Після співставлення наданого Вами фото і аерофото у мене виходить, що друга стояла приблизно тут https://oldmaps.dp.ua/?leftmap=41065#17/48.46510/35.07770. Мабуть, вона все ж таки не будівельна.
    Можна спробувати подумати, що б то міг би бути за “парашут”? Але, можливо, й не варто – ясно, що це – все що завгодно, але не парашут. Я б зупинився на тому, що це дефект або на негативі, або на відбитку.
    От спасибі Вам велике!

UPD: Перепрошую, одразу не зрозумів, що на gorod.dp.ua треба дивитися фотографії.

Anna
    Учасник

Мабуть, вона все ж таки не будівельна.

продовжую наполягати,що це метеовишка з флюгером. 🙂 Типу такого.Його видно і на останньому фото з чоловіком і жінкою.

Не буду приховувати – мені здається, що вона теж стоїть далеко від мосту – фактично на березі – але більш ймовірним мені видається, що то гра ракурсів, а горизонтальна конструкція нагорі – це стріла. А чому Вам не подобається кран?
    Чи Ви про другу, ту що ближче до опори ЛЕП?

Anna
    Учасник

А чому Вам не подобається кран?
    Чи Ви про другу, ту що ближче до опори ЛЕП?

про ту, яку видно на фото зі скелею і на фото з город.дп.юа. Якась хистка споруда,як для крану.І що за кран такий стаціонарний?Плюс “парашут”.

Судячи з наявних фотографій, обидві потрібні були і існували лише під час відновлення мосту. Перша потребує присутності людини нагорі (видно майданчики між секціями), друга – ні. На простецький погляд, мені видається найбільш ймовірним, що перша – це все ж таки кран, про другу хотів написати, що це єдина опора якоїсь тимчасової ЛЕП, але не буду так казати, бо це – повна маячня. Другій пояснення не знаходжу зовсім.
    Гадаю, незгода в версіях не дасть нам забути це питання. І пропоную сподіватися, що незабаром знайдеться просте логічне пояснення цим двом конструкціям.

Пропустил я немного обсуждение, фото найденное Анной наверное действительно уникально. Кроме вышек еще и тем, что фотографий первоначальной постройки моста есть целый альбом, а вот восстановления послевоенного – я что-то не припомню. И у меня по нему еще один вопрос, а где же на нем опора ЛЭП, которая на острове? И вот эти линии на фото это собственно не высоковольтные кабели? Опору меняли?

Кроме этого, на этой фотографии не может ли быть металлическая конструкция на заднем плане одной из этих вышек? Скорее той, что массивнее.
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=755601541569671&set=oa.436574906846637&type=3&theater&ifg=1

Нет, все таки на последнем фото с каруселью на заднем плане опора ЛЭП, почти уверен в этом. Вот для сравнения, она же во всей красе свежепокрашенная.

Attachments:
    Anna
    Учасник

И у меня по нему еще один вопрос, а где же на нем опора ЛЭП, которая на острове? И вот эти линии на фото это собственно не высоковольтные кабели? Опору меняли?

Думаю,что таки да-опору меняли.А линии- это провода,один из них виден на фото с “парашютистом”.Плюс на фото с “парашютистом” не видно моста! Повторюсь,может ,это снято в начале восстановления?А вот фото с мальчиком более позднее- в 1958 году наверняка этих странных вышек уже не было.Они были снесены после стройки.

Думаю,что таки да-опору меняли.А линии- это провода,один из них виден на фото с «парашютистом».

Если это действительно так, то это мегауникальная фотография.
    По поводу “худенькой” вышки у меня был еще один полумифический вариант, что это опора технической канатной дороги, а “парашютист” – ее груз, но посмотрев насколько она выше строящегося моста, понял что вряд ли.

Ох и оставил же нам загадку товарищ Поллюль).
    А канатка то похоже все таки есть на фото, только она ниже (пометил на фото):
    фото обозначено кстати к.40-х.

Государственная комиссия при­знала мост годным для эксплуатации 20 декабря 1951 года.

Attachments:

Фотография 1952г., вышек нет, обеих.

Attachments:
Перегляд 15 повідомлень - з 151 по 165 (всього 1,369)
  • Вибачте , ви повинні увійти в систему , щоб відповісти в темі .