Цікаве про м. Дніпро

Ви читаєте

Фотографии города 1950-1991

Цікаве про м. Дніпро

Головна Форуми Радянський Дніпропетровськ Фотографии города 1950-1991

Перегляд 15 повідомлень - з 271 по 285 (всього 1,369)
  • Автор
    Записи

Я підтримую, що сюжет фотографії требуа шукати у Дніпродзержинську (запасний варіант – у Кривому Розі), але морди у нас так фарбували. Принаймні, комсомольці. Придивіться, будь ласка https://transphoto.org/photo/1313239/?aid=10919. Тільки у нас голубий, а у Дніпродзержинську, мабуть, червоний. А от зірок таких у нас, мабуть, не було. Зірки такі – це, здається, з Харкова вагони у Дніпродзержинську.

litered
    Учасник

Це «Дніпровська правда». З текста видно, що біля 7 Листопада 1949 року. Але я у себе не можу знайти записи про цю фотографію, може й не записав. Прошу Владислава нагадати дату виходу номера газети.

Так, це будинок ДКХЗ 1949 року:
    http://bonum-urbis.blogspot.com/2018/07/1949.html

vladislav kliuchik
    Учасник

Це «Дніпровська правда». З текста видно, що біля 7 Листопада 1949 року. Але я у себе не можу знайти записи про цю фотографію, може й не записав. Прошу Владислава нагадати дату виходу номера газети.

Днепровская правда. – 1949. – № 219 (5 ноября). – С. 4.

litered
    Учасник

Днепровская правда. — 1949. — № 219 (5 ноября). — С. 4.

Дякую!

Артем Костюк
    Хранитель

У зв’язку з цим згадаємо фотографію, що давно лежить на ebay:

https://www.ebay.com/itm/RUS104-1958-DNIPROPETROVSK-CITY-TRAMWAY-TRAM-PHOTO-Russia-Ukraine/142540187886?hash=item21300ea8ee:g:e8gAAOxyYANTb7zh. Може, і справді Дніпропетровськ?

Есть версия, что это Днепродзержинск. Сравните окраску морды «старого» вагона. У нас так морды не красили.

Вот местность похожая. Примерно 1953 год, ул. Днепропетровская.

Источник: https://www.facebook.com/DEPODNDZ/

Знов цікаве у Олександва Волока. З архіва Олени Вандюк. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.262978550488088&type=3
    Я віддаю собі звіт, що достеменно вичитати шансів майже нема, але, можливо когось наведе на якусь думку мій варіант “ОСТАНОВКА АРТ-СКАЯ стрілка вліво № 4”, хоча я, знов-таки, віддаю собі звіт, що за нашого життя зупинка четвірки була як раз праворуч, і це пов’язано з розгалуженням тролейбусної лінії навпроти “Пінгвіна”. Слово “ОСТАНОВКА” у верхньому рядку точно.

Anna
    Учасник

Я віддаю собі звіт, що достеменно вичитати шансів майже нема

Як на мене, то “Автобусная остановка……… №4”

Anna
    Учасник

Може “ОСТАНОВКА ВАГОНОВ якийсь значок, що позначає, що дозволено зупинку чотирьох вагонів”.
    UPD: хоча, навщо там дозволяти зупинку чотирьох вагонів? Там ходить лише один маршрут. Ні, не може бути.

Anna
    Учасник

Все ще намагаюсь прочитати )))) Перші дві літери вірогідно “АС” , потім лапки і якась назва з двох слів . Внизу “……. №4” І я от думаю, чи не пов’язана табличка з цим автобусом ? Може,у зворотньому напрямку він їхав уверх по Артема? Що це взагалі за маршрут?

Ні, з цим не пов’язана. Цей з’їхав з маршрута й їде кудись у власних справах. Як бачите, він порожній.
    Тут ще питання, якого року фотографія, надана О. Волоком. Він каже, що 70-х. За це промовляє лише гранітне облицювання газону “над” зупинкою. Все решта нагадує більше 60-ті роки. Ну а гужовий віз – взагалі якісь давні 50-ті. Так от, якщо це до 1966 року, то ще питання, чи мали тоді автобусні маршрути номери (крім Кільце 1, Кільце 2, 9 і 10 – ці вже мали). Газети за цей період я ще не дивився, а в іншій літературі номери автобусних маршрутів бачу вперше на карті М. Шатрова 1967 року видання.
    Саме 4-му маршруту чомусь із рекламою не пощастило. У довіднику 1959 року є маршрут Вокзал – сел. Фрунзенське. Це не просп. Петровського, це – (хотів написати Березанівка, але це, мабуть, невірно, Березанівка – це, мабуть, сел. Орджонікідзе), скажімо, об’єднання колишніх селищ Кам’янка, Ломівка, можливо і ще якихось. У довіднику 1966 року відповідного цьому маршрута вже не вказано. Висловлю підозру, що це не проста помилка, а пов’язана з тим, що він став ходити не з вокзала, а від з-да Комінтерна. На карті М. Шатрова він з’явлється, але лише на зображенні, в легенді його знов пропущено. На зображенні можемо бачити кінцеву четвірки у сел. Фрунзе (так на карті, не Фрунзенське) десь за межею міських доріг. Не бачу причин сумніватися, що вона була там, де і зараз – перед виїздом з міста на вул. Моторній. В довіднику 1970 року маршрут 4 знов пропущено, а от у довіднику 1974 року і далі він присутній. Як на мою пам’ять, то від з-да Комінтерна він ходив до початку вільного ринку, а з його початком – нарешті знов повернувся поближче до вокзала – на пл. М. Островського.
    Тому, якщо ми вірно бачимо на табличці четвірку, то мені на думку нічого іншого, крім тролейбусного маршрута, не спадає. Ну, і перший рядок – мені все ж більше він нагадує слово “ОСТАНОВКА”. Тут би ще зрозуміти причину, навіщо там цю табличку могло бути повішено. Сказати, що це – вказівник трамвайної зупинки першого маршрута? Тоді залишається “ОСТАНОВКА АРТ-СКАЯ … 4”, а власне 4 – означає інтервал руху. Це занадто примітивний був би вказівник. Я, хоч і висловив цей варіант, але категорично його не підтримую.

Сообщение о пересадке на троллейбус 4-го маршрута? Место в принципе подходящее, перед поворотом на Дзержинского заранее.
    Да, единственное в чем я уверен по символам на этой табличке, так это в 4-ке.
    P.S. судя по виду фотографии,это точно не 70-е, согласен с Алексеем, 50-е, 60-е максимум.

Фото Гороховского В.М., 1967г., столб есть а самого фонаря уже нет, и табличка другая. Кстати было бы интересно узнать что и там написано.)

P.S. опять проблемы с загрузкой, поэтому ссылкой https://pastvu.com/p/470026

Ця дуже схожа на стандартну зупиночну – у кінці 70-х – на поч. 80-х такі були, такого саме розміру, жовті.
    P. S. А гранітне облицювання – то мені примарилося, немає там його ще. То тинькування таке.

Такого плана?

Attachments:
Перегляд 15 повідомлень - з 271 по 285 (всього 1,369)
  • Вибачте , ви повинні увійти в систему , щоб відповісти в темі .