Цікаве про м. Дніпро

Ви читаєте

Інвентарні номери дніпропетровського рухомого складу

Цікаве про м. Дніпро

Головна › Форуми › Транспорт › Інвентарні номери дніпропетровського рухомого складу

Перегляд 15 повідомлень - з 751 по 765 (всього 912)
  • Автор
    Записи

Я, якби не знав, прочитав би “818”.

vicente
    Учасник

А, ну так и я при увеличении вижу ” 818″. Газета, скан, переработка на пиксели, бывает. Хотя, если спросите меня, “восьмёрки” я вижу идентичными и, зная что первая цифирь – точно “6”, можно предположить, скажем, “616” (читал в статье про “10 машин”). Ещё один урок нам. Вспомнилось самое первое сообщение данной темы про бортовой КТП1 на 2хх 😉

Так. Я, загалом, до того ж і хилю.
    Мабуть буде справедливим вважати, що 601 – 610 – усі були жовтогарячо-біло-жовтогарячими.
    До речі (це, мабуть, Андрієві Янковському, але Ваша думка дуже цікава), як мені пригадується 2919 і 2920 все ж були первісно червоно-білими, зокрема 2920 не був жовтим. На 100 % я тут не пригадую, тим паче, що воно все перемішується в голові з плином часу і у сучасному потоці інформації, але мені вони пригадуються червоно-білими.

vicente
    Учасник

После 2909 я слабо помню. 2910 был, кажется в “московском” окрасе: красный бок, белые юбка и аерх (как 2904 и 2906), возможно, 2911 тоже был таким, дальше- ничего не могу сказать. Были красные, вроде, с белой юбкой, были желтые, желтые с зелёной юбкой и полосой под линией окон. Вроде, помню, отметил для себя, что эти зелёные юбки и полосы “пририсовали” по аналогии с ЛиАЗами 677 АТП 31228 того же года. Ни за что “после” 2909 не ручаюсь.

Дякую! Все одно, це корисно.
    2910 – все вірно; це 100 %.
    2911 – 2914 – також вірно, усі чотири такі самі; також – 100 %.
    2915, 2917 – я б сказав, що також червоно-білі, але впевненості немає; 2916 – червоно-білий – 100%.
    2918 – борти червоні – 100 %, але фарба якась темніша ніж у попередніх. Низ – на мою думку, білий.
    2921, 2922 – жовтогарячі борти, низ – білий. Дуже таке, незвичайне і разом з тим гарне, приємне на око розфарбування було.
    2923, 2925 – знов, я б сказав, що червоно-білі, але впевненості нема; щодо 2924 – впевненість є – був червоно-білим.
    Далі пішло перше депо, після того вже у мене з пам’яті чіткого нічого не виринає, на превеликий жаль.

Дозволити продати – це, звісно, ще не значить продати. Але ймовірність дуже висока.
    Дякуємо Державному архіву Дніпропетровської області!

Вололя
    Учасник

Так, дякуємо! Мало того, до неї є підпис. Це київський моторний вузькоколійний вагон № 265 і 1936 рік. Підпис затісався до сусідньої фотографії з німецьким вагоном і паровозом. (Номер німецького вагона, можливо 12, бо того першим списано з партії цих вагонів. Партія – №№ 11 – 18).
    Підозрюю, що усе це було у музеї ДТТУ.

Attachments:
    Вололя
    Учасник

Ну а це мабуть і є правий борт того ж вагону…

Attachments:

Ні! Це геть інший випадок. Там зіткнення з автомашиною, а тут – паровоз. Там київський вагон 1933 р. виготовлення, а тут MAN, т. зв. “Сіменс-Гальське” (видимо, за електроустаткуванням), 1906 р. виготовлення.
    90 % – що це на тодішньому 5 маршруті (Фабрика – Табірна) на теперішній Ак. Белелюбського і до 1931 року.
    Там, на аукціоні, підпис не до тієї фотографії прикладено.

Продовжимо потихеньку історичні вишукування. Кілька безцінних відомостей з межі 1944-45 років (наприкінці для зручності відомість 1961 року – у ній не знати звідки з’являється кілька вагонів, начебто зникаючих 1944 року).
    Дякуємо за документи Державному архіву Дніпропетровської області і vladislav kliuchik – за віднайдення їх.
    Окремо звернімо увагу Дмитра Солом’яного.
    А за якість – щиро перепрошую. Третя відомість має назву “Інвентар вагонів, що лічаться за другим парком і що їх підготовано до експлуатації”.

Оце https://artkostyuk.com/photo/kinohronika/2/3.jpg їде 242-й вагон – якщо передивитися відео по кадрах, там можна це розрізнити. Як бачимо, 1941 року він вижив. А от 1943 – виходить ні, він зникає безповоротно, нема його вже у відомостях 1944 р., нема й 1961.
    (Це я до визначення вагонів, що не пережили війну, – таких 9 моторних і 10 причіпних. І доступні на сьогодні відомості поки що не дають повної картини з цього питання, бо якісь 10 моторних і 10 причіпних кудись поділися ще до війни.)
    Також можна достеменно визначити долю ще одного вагона, причому цієї ж моделі – 260-го. Його передано до Житомира, де він отримав номер 16. Бо усі решта вагонів цієї моделі, наявних 1944 р., наявні і 1961 р.

vicente
    Учасник

401 – “Пульман”?

Так, безумовно. Куди подівся – губимося у здогадах. Найймовірніше – чомусь вирішили позбутися й списали або віддали до Запоріжжя (туди мінімум п’ять моторних і п’ять причіпних пішли). Ще слабенький варіант – до Конотопа 1949 року. Час покаже.

Перегляд 15 повідомлень - з 751 по 765 (всього 912)
  • Вибачте , ви повинні увійти в систему , щоб відповісти в темі .