Цікаве про м. Дніпро

Ви читаєте

Кадри з фільма "У тихой пристани" від Екатеринославъ – Днепропетровск

Цікаве про м. Дніпро

Головна Форуми Радянський Дніпропетровськ Кадри з фільма "У тихой пристани" від Екатеринославъ – Днепропетровск

Перегляд 15 повідомлень - з 61 по 75 (всього 86)
  • Автор
    Записи
    vladislav kliuchik
    Учасник

Вопрос – где могла быть остановка? между школой и музеем?

vladislav kliuchik
    Учасник

Кстати, где-то они тогда хотели восстановить и довоенную 10-ку “Заводы – ДИИТ” наряду с 5-кой “Заводы – Октябрьская пл.”, но потом 10-ку сделали “Автозавод – Исполкомовская”

Владиславе, вибачте! Я весь час запізнююсь відносно Ваших думок.
    Трамвай у кіно Вас підтримує у цій версії. Зупинка біля металургійного тоді ні до чого.

Вопрос — где могла быть остановка? между школой и музеем?

Або перед поворотом на площу.

Трамвай у кіно Вас підтримує у цій версії…

Хоча не будемо квапитися. У кіно він їздить туди-сюди, а от чи був там рух машин? Як раз року до 1960, коли пішла забудова в бік Дніпра. Тролейбус у 1957-му ж пустили площею, а не проспектом, хоча з Фурманова він міг і прямо піти! До речі, ще один аргумент, що лінія працювала.

vicente
    Учасник

Вагон могли “катать” тягачом. Без контактной сети. Могли и взгромоздить его на платформу и тягпчем таскать. Не верится, что 10 лет хранили узкоколлейный вагон, да ещё и ходовой.
    По широкой колее: Алексей. Я на фото КС не увидел. Хотя рабочие явно что-то копают. Но, на оккупационном фото, ИМХО, cтрелка не в этом месте находится, а дальше в сторону Мечникова.
    UPD: А, вижу КС. Есть такое дело [confused]

Робітники (жінки!) явно щось інше розкопали, як Ви вірно кажете, значно ближче до нас, ніж стрілка. Я тією своєю фразою й мав на увазі, що то нашого питання не стосується.
    І на фото 1959 року провід добре видно, так що на час знімання кіно він був.

Владиславе, ні! Схема руху довоєнна. Тут видно, як колія йде.
    Ото її й демонтували, бо дійшла “цивілізація” туди.

Замітка за 10 лютого 1951 року. Її зміст виключає наявність п’ятірки. Це остання така замітка серед того, що у мене є (можливо, я у поспіху чогось і не помітив). Після цієї дати все можливо. І до дати складання путівника 1956 року. Наразі припустимо, що сімку повернули, а п’ятірку закрили. А от далі що ж, все таки гуляла лінія? Навіть, якщо тут і був 14-й, то не раніше 1957 року. Хоча… Адже й справді фанфар про п’ятірку у пресі листопада 1960 не особливо спостерігається. Може, десь після зйомок кіно, після складання путівника 1959 не 14-й, а знов-таки 5-й по-тихому відновили. (У 1957 навряд чи він був, бо там подій багато, в т. ч. перенесення колій на Свердлова. Як би п’ятірка була, десь би обов’язково засвітилася б). Перепрошую за сумбур!

vladislav kliuchik
    Учасник

Да, при этом говорится, что необходимо запустить движение от нагорной части к заводам. То есть проблема эта остро стояла, и вряд ли её отложили аж до ноября 1960.

vicente
    Учасник

Владислав, там не совсем то говорится. Там идёт речь о дублировании двойки от Чкалова до заводов. И, идея, которая приходит в голову автору статьи, журналисту – перенаправление семёрки, а не восстанавление “пятёрки”. Вывод какой?

… В принципі, умовно першим перебудованим можна вважати 200 (але умовно, це, все ж, не факт)…

Я вже все позабував. 200 – ніякий не перший перебудований. Мабуть перший, мабуть єдиний перебудований з причіпного у моторний, але з вузько- на ширококолійний – точно не перший. 200 – це 1935 рік. А у 1934 році було перебудовано не менше п’яти вагонів (швидше за все – п’ять і швидше за все – всі моторні). Ось у 1933 році, схоже, що ще не перебудовували. А у 1932 – точно не перебудовували.

Алексей,подскажите пожалуста дома на кадре “У Тихой пристани” в голове крутися,не могу всмомнить

какая это улица,шаумяна или другая,это район Каменья

я не много не пойму если на кадре проспект,что за насыпь справа,там по идее должны трамваи ходить,так там насыпи не было,если не проспект то что?

Перегляд 15 повідомлень - з 61 по 75 (всього 86)
  • Вибачте , ви повинні увійти в систему , щоб відповісти в темі .