Цікаве про м. Дніпро

Ви читаєте

Кадри з фільма "У тихой пристани" від Екатеринославъ – Днепропетровск

Цікаве про м. Дніпро

Головна Форуми Радянський Дніпропетровськ Кадри з фільма "У тихой пристани" від Екатеринославъ – Днепропетровск

Перегляд 11 повідомлень - з 76 по 86 (всього 86)
  • Автор
    Записи

1. Мотоцикл стоїть біля театра Горькогго.
    2. Мотоцикл стоїть біля майбутнього Будинку книги.
    3. Верхній будинок – Шаумяна, люди вже спустилися нижче Кам’яної.
    4. Карла Лібкнехта вздовж Троїцького базара.

большое вам спасибо Алексей,угадал я только кадр с Шаумяна,все остальное вы.

vladislav kliuchik
    Учасник

Скульптура стоїть на бульварі проспекта навпроти “Дитячого світу” (ну або кафе “Морозиво”). Роблю висновок, що вона є наслідком реконструкції кварталів від Короленка до Карла Лібкнехта. Логіка підказує, що не могли встановити саму лише одну – оцю – скульптуру. Можливо комусь траплялося щось схоже на цих кварталах?
    (Позаду, звичайно, будинок не 55, а 46.)

Я только помню по фото скульптуру Ленина и Сталина. Других не попадалось. А, фонтанчик еще был с небольшой скульптурой кажется.

Скульптура стоїть на бульварі проспекта навпроти «Дитячого світу» (ну або кафе «Морозиво»)…

Майже не вірю, що вона там в дійсності стояла. Це щось штибу реквізиту для зйомок. Дивно тільки, що для неї знадобилося спеціальне, і саме це, тло.

Нехай і тут залишиться посилання на той коментар. https://artkostyuk.com/forums/topic/fotografii-perioda/page/45/#post-17406.

… Тільки вхід, значить, був не посередині, а з правого края. (Це перевіримо згодом)…

Ні, вхід посередині. https://www.flickr.com/photos/alexander_volok/49713437413/in/album-72157712312420227/. І будинок Залізна, 2 на час знімання фільма вже був. Невже таки не воно?! Будемо ще думати.

Тю, що я затіявся із тим входом? Це права половина будинка Центральна, 6 у кадрі. Машина стоїть навпроти входа. Ну не видно дверей чомусь, далеко до них може. Позначаю червоним одне й те саме дерево у 1958-му і 1988(~) роках.

Все-таки тут є питання. Будинком Центральна, 6 це може бути лише у разі, якщо від края будинка до дверей у напівпідвалі сім вікон (при шести вікнах на першому поверсі). Але таке можливо, і я наразі залишаюся із думкою, що це таки Центральна, 6.

А ще між трамвайними коліями (які гіпотетично лежать за огорожею) і будинком має бути ще ряд дерев. Його тут явно нема…
    І на фото від О. Волока ми бачимо, що з цього боку сквера огорожі-то й нема. Вона є між сквером і Дитячим світом, або навіть це вона між сквером і власне проспектом (бо нема готеля “Центральний”)…
    Що ж це за місце?..

Перегляд 11 повідомлень - з 76 по 86 (всього 86)
  • Вибачте , ви повинні увійти в систему , щоб відповісти в темі .