- This topic has 222 відповіді, 11 учасників, and was last updated 1 рік, 3 місяці тому by
Артем Костюк.
-
АвторЗаписи
-
19.10.2019 о 22:42 #12084
Олексій Адамчик
УчасникНовини з маршрута 7-а. “Дніпро вечірній” за 2 серпня 1972 року. Туману анітрохи не поменшало, принаймні, як на мене. Згідно зі статтєю “7-а” – це не маршрут, а маршрути. Ну і як це розуміти??? Більше, на жаль, нічого про цей маршрут (чи ці маршрути?) не знайшов.
Attachments:
20.10.2019 о 01:40 #12087vladislav kliuchik
УчасникСкорее всего, под маршрутами подразумеваются не маршруты в привычном смысле этого слова (то есть троллейбусные линии), а графики и остановки. То есть, я так понимаю, предлагается продлить линию этого маршрута до ДК Ильича
Предполагаю, что маршрут был либо таким:
Продолжение 7-ки по Карла Маркса, Шмидта, Пушкина, Серова, Карла Маркса, снова по 7-ке.Либо таким:
Продолжение 7-ки до вокзала.20.10.2019 о 20:57 #12098Олексій Адамчик
УчасникМабуть, перше згадування маршрута 14-а. “Електротранспортник” за 3 квітня 1981 року. Точно не ясно, коли його пущено, але десь ось-ось недавно.
Ще одне згадування першого сімнадцятого маршрута. “Електротранспортник” за 24 квітня 1981 року. Знов, точно не зрозуміло, коли саме його закрито, але, принаймні в квітні 1981 його вже нема. Стрілки від нього заважають десятці. Виходить, що до 1979 року розворота на Фурманова з центра не було. Але, гадаю, що коли там ходили маршрути 1, 6 (1957 – 1965) він там був. Принаймні, фото з відомої серії В. М. Гороховського 1967 року промовляє на користь цього.25.10.2019 о 02:41 #12175vladislav kliuchik
УчасникНабросал гипотетические варианты схемы маршрута № 7-А, упоминаемого на страницах “Днепра вечернего”.
№ 3 – наверное самая неправдоподобная версия.
№ 4 – при условии, что ещё существовал разворот на ул. Философской – это получится как первоначальная 7-ка 1966 года.Учитывая, что в газетной статье 7-А просят продлить до ДК им. Ильича, то, как мне кажется, маршрут этот как-то соприкасался с маршрутом № 4.
синий – маршрут № 7.
синий+красный – предполагаемый маршрут № 7-А.25.10.2019 о 02:54 #12180Олексій Адамчик
УчасникПідозрюю, що поворот зі Шмідта на Пушкіна наліво там би не зробили. Його б і пустили через Філософську. До речі, у 1972, схоже маршрут № 1 ще йшов вулицею Курчатова, так що там також був шлях, але там, звичайно також лівого повороту не зробили б.
26.10.2019 о 21:43 #12223Олексій Адамчик
УчасникУ 1974 році подовжують тролейбусну лінію від вул. Космічної до Універсама (майбутнього на той час). Ось як про це пише «Дніпро вечірній» за 8.05.74. Як Вам назва проспекта Героїв — вул. Славутич?! Ну а з порядком вулиць помилились газетярі — так гадав я собі. Виявляється, ні!
Хто бачив тролейбус на проспекті Героїв у зворотній бік? Ось він — «Дніпро вечірній» за 22.09.75. Цілком можливо, що автор фото — В. Рязанов.Про перейменування я знайшов. “Дніпро вечірній” за 5 траня 1975 року. Все-таки я надурив. Набережна – це просп. Героїв, Бульварна – такої, начебто і не було, Славутич – це частина Набережної Перемоги.
Набережна Леніна, 64, від якого починається Набережна Перемоги, – це тодішня адреса технікума фізкультури.
Додаю відоме фото Е. Чубарова, наскільки я розумію, квітня 1974 року, приблизно в цей саме час кільцем пішов тролейбус. Так от, гадаю, що цілком можливо, що оскільки там, де бульвар виходить на берег ще нічого не було, і тролейбус пустили нинішнім провулком Відрадним. Хоча, це версія слабенька, бо Перемога будувалася за планом, як все буде розвиватися було відомо, і як можна буде згодом проїхати на Відрадний з піденної проїжджої частини бульвара? Мені незрозуміло.
Ще залишається питання з тролейбусом в північному напрямку у 1975 році. Може бути фото старе, а, може, все-таки мені не все ще зрозуміло. Можливо, Володимир Рязанов знає історію того фото?29.10.2019 о 00:58 #12303Олексій Адамчик
УчасникЩось я турбуюся, що попередній коментар пройшов непоміченим!
Перепрошую за ці фокуси, звичайно!31.10.2019 о 03:19 #12358vladislav kliuchik
УчасникЩось я турбуюся, що попередній коментар пройшов непоміченим!
Перепрошую за ці фокуси, звичайно!Я почему-то только сейчас увидел
В статье “Троллейбусы пошли по кольцу”, опубликованной в “Днепре вечернем” за 8/V.1974 говорится, что раньше троллейбусы доходили до въезда в массив, а теперь продлены по кольцу. Но на фото из самолёта (или вертолёта) мы видим начало массива не у круга, а у “китайской стены”. Возможно, до продления троллейбусы шли по проспекту Героев примерно до того места, где изгибается “китайская стена”, а потом их пустили вокруг того комплекса зданий, который мы видим на фотографии. А потом уже в привычном виде.
09.11.2019 о 21:50 #12454Олексій Адамчик
УчасникЩасливий фінал пошуків, що ж за маршрут був 7-а. “Дніпровська правда” за 13 квітня 1972 року. В січні 1973 маршрут ще згадується “Дніпром вечірнім”, в путівнику 1974 р. в. – не згадується. Пропоную вважати, що проіснував він 1-2 роки.
А ідея такого маршруту – цілком здорова, як на мене.Можливо, хтось пам’ятає, де саме там був розворот? А, можливо, хтось знає, де там само у 1956 році був розворот з протилежного боку – зі Старого мосту (поки трійка не пішла проспектом Воронцова)?
Attachments:
11.11.2019 о 23:38 #12504Сергій Мушенок
УчасникАлексей, спасибо за уточнения по названиям улиц на Победе, это интересная информация для меня, поскольку большую часть своей жизни я прожил на Победе.
Что касается обратной линии по пр. Героев. Просматривая в очередной раз фотографии Победы, наткнулся на такой интересный комментарий Натальи Костенко на ФБ Елены Присягиной. Причем сам же спрашивал ранее и уже успел забыть).
Возможно это объясняет необходимость этой линии в обратном направлении.
Что касается фотографии Рязанова, у него их сотни только Победы, сомневаюсь что он помнит историю каждой думаю на контактную линию троллейбуса внимание не обращал.11.11.2019 о 23:52 #12507Олексій Адамчик
УчасникЛінію на Лоцманський масив подовжено десь під кінець першого квартала 1972 року (боюся, що точніше вже не знайду), і просп. Героїв, 12, наскільки я розумію, ще не було, – заглавна фраза О. Присягиної співпадає з матеріалами Дніпра вечірнього. Я так собі зрозумів, що П’ятий масив – то і був тупик. Не дарма вони там тоді скупчувалися в обидва боки, і дозараз продовжують скупчуватися в один бік.
17.11.2019 о 12:18 #12635Олексій Адамчик
УчасникЩасливий фінал пошуків, що ж за маршрут був 7-а…
Можливо, хтось пам’ятає, де саме там був розворот?..
Владиславе, там на transphoto.ru користувач portclub нам, так би мовити, прозоро натякає, що тупик 7-а слід шукати на протилежному кінці вулиці Каруни – перед віадуком на просп. “Правди”. Слід визнати, що він, напевно, правий. А ми були дуже доброї думки про ДТТУ і його турботу про пасажирів. Дякую користувачу portclub!
17.11.2019 о 14:03 #12641vladislav kliuchik
УчасникВладиславе, там на transphoto.ru користувач portclub нам, так би мовити, прозоро натякає, що тупик 7-а слід шукати на протилежному кінці вулиці Каруни — перед віадуком на просп. «Правди». Слід визнати, що він, напевно, правий. А ми були дуже доброї думки про ДТТУ і його турботу про пасажирів. Дякую користувачу portclub!
Зачем был такой нужен маршрут? Лучше бы сделали как предполагалось: из центра через центральный мост до завода Коминтерн.
18.11.2019 о 23:27 #12700Олексій Адамчик
Учасник“Днепровская правда”.
1. 19 травня 1956 р. – начебто, можна зробити висновок, що тролейбуси Дерев’яним момтом вже не ходять. Власне, мабуть, тому автобуси-то й пустили.
2. 27 червня 1956 р.
3. 6 червня 1957 р.
4. 2 червня 1959 р.Attachments:
19.11.2019 о 01:12 #12718vladislav kliuchik
УчасникТроллейбусный маршрут № 1 (самый первый) исчез уже в 1948 году?
-
АвторЗаписи
- Вибачте , ви повинні увійти в систему , щоб відповісти в темі .